fbpx

header

Džez utorak u baru Bluz i Pivo: Za ljubitelje pravo uživanje

Bluz i Pivo

U utorak, 28. decembra biće održan „Jazz Jam Session“ u baru Bluz i Pivo. Bar u Cetinjskoj ulici svakog utorka već tradicionalno okuplja zaljubljenike u džez muziku.

 

Dragan Ćalina i džez odsek FMU-a predstavljaju šta su u ovom životu naučili o improvizaciji.

 

 

– Pozivamo sve džez instumentaliste, vokaliste, soliste, profesore, studente i srednjoškolce sa džez odseka da nam se pridruže na ovom događaju. Cilj je stvaranje džez zajednice koja će se jednom nedeljno okupljati u klubu Bluz i Pivo. Taj dan je utorak, a vreme od početka do kraja događaja namenjeno je javnom nastupu na kom ćemo se upoznavati i izazivati, ali i slušati kako sviraju kolege i prijatelji – rekao je Ćalina.

 

Dolaskom na ovaj događaj imate priliku da podržite mlade muzičare, kao i da se upoznate sa profesorom. Takođe, ovo je prava prilika da potencijalno čujete iskusne veterane ovog mističnog pravca.

 

Cena ulaznije je 200 dinara, a rezervacije su obavezne. Javite se u „Inbox“ stranice Bluz i piva ili na broj telefona 063/17-73-750.

 

Zainteresovani za učešće se mogu prijaviti slanjem poruke profesoru Draganu Ćalini na njegovom Fejsbuk profilu.

 

O Draganu Ćalini

 

Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja u Muzičkoj Školi „Stanković” u Beogradu, Dragan je radio pet godina kao klavirski saradnik za džez pevanje u istoj ustanovi. Magistrirao je džez klavir i kompoziciju na Konzervatorijumu u Amsterdamu u klasi Karel Boehlee-a i Rob van Bavel-a. Za Master studije dobija punu stipendiju.

 

 

Za vreme boravka u Holandiji snimao je sa dva autorska benda sa kojima ima po dva CD izdanja: Philippe Lemm Group i Yes Sister Jazz Sister. Nastupao je sapoznatim džez imenima kao sto su Duško Gojković, Stjepko Gut, Hans Dulfer, Melba Joyce, Brad Leali, Montez Coleman, Philip Harper.

 

Pri povratku za Beograd osnovao je svoj kvartet koji tri godine za redom dobija finansijsku pomoć od Sokoj-a za snimanje i izdavanje CD-a. Album “Circle” izlazi u izdavaštvu PGP-RTS-a nakon čega bend nastupa po brojnim džez festivalima kako u zemlji tako i u inostranstvu. Dobitnik je nagrade GODUM za doprinos u džez muzici.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište