fbpx

header

Detour pleše sa nama u letnjem klubu BitefArtCafe

Detour će nasupiti po prvi put u letnjem klubu BitefArtCafe na Kalemegdanu, 24. juna, sa početkom 22 časa.

 

Bend je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, savremenog, elektro – akustičnog pop zvuka, bržeg plesnog ritma, začinjenog povremeno drum&bass i ponekom country notom.

 

Natupiće u sastavu: Nenad Borgudan, Edi Grubišić, Vibor Čerič, Alen Križaj, Ivana Radan, Laura John, ako i tonac Tibor Škrgatić.

 

Njihova snaga nije samo u najnovijim hitovima nego i u pesmama starijeg datuma poput „Ljeto počinje“ , „Mjesec“ , „Gledano sa strane“, „Prijatelj“, koje su se našle na njihova prva dva studijska albuma.

 

Ipak, treći studijski album „A što ak’ ja“ pokazao se prelomnim u njihovom dotadašnjem delovanju katapultirajući ih u status velike regijske muzičke pop atrakcije. Istovremeno im se otvorio i veliki broj koncertnih nastupa s čime su došle i brojne nagrade.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Detour (@grupadetour)

 

Album, nošen najviše hit singlovima „Srce veliko“; „Snijeg“ , „Daleko“, „Plešem sama“, osigurao je Detouru top mesta u većini godišnjih izbora, kao i nagradu Porin za najbolji pop album u 2014. godini.

 

Početkom 2016. godine Nenad potpisuje možda najuspešniji rad u svom autorskom delovanju, pesmu „Zaljubila sam se“. Pesma je poharala top liste i dobila priznanje za najvrćeniju pesmu te godine u etru radijskih stanica, a 2017. pesma im donosi muzičku nagradu Porin u kategorijama Pesma godine i Najbolja izvedba grupe s vokalom.

 

Detourovci se mogu pohvaliti i nagradom za grupu godine u 2016. što je uz rasprodat koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture bio najbolji mogući način obeležavanja slavljeničkih deset godina rada.

 

Nakon ‘Zaljubila sam se’, novi album ‘Tourdetour’ uspešno se predstavio kroz pesmu ‘Biram’. Porin nominacija za Pesmu godine, Najbolju izvedbu grupe s vokalom i Najbolji video, nastavlja se kroz hitoidni singl ‘Bez tebe’, te ‘Vikend’ i ‘Skrivena’ gde ga je muzička kritika svrstala među top albume u 2018. godini.

 

Detourovci će svakako pamtiti kraj 2018. zbog svog najvećeg koncerta u karijeri održanog u Maloj dvorani Doma sportova kojem, sa singlovima „Šarena“, „Slavlje“, „Hawaii“ i „Klaun“, otvaraju priču petog studijskog album čiji se izlazak očekuje tokom 2022.

 

Cene ulaznica su 1.500 rsd (bliže bini), 1.200 rsd (dalje od bine), a možete ih kupiti online kao i na prodajnim mestima Tickets-a: https://new.tickets.rs/tour/detour_236

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište