fbpx

header

Bruklinska senzacija: „A Place To Bury Strangers“ u Dragstoru

A-Place-to-Bury-Strangers

Američki „noise rock“ trio „A Place To Bury Strangers“ nastupiće 22. marta u klubu Dragstor sa početkom u 19 časova.

 

Često nazivan najglasnijim bendom Njujorka, APTBS je poznat po svojim opakim nastupima uživo. Svoju muziku stvaraju na tromeđi šugejza, spejsa i psihodeličnog roka. Trojac pod vodstvom Olivera Akermana u Beograd dolaze u novom sastavu. Čine ga još i basista Džon Fedovic i bubnjarka Sandra Fedovic.

 

Oliver i Džon su prijatelji iz detinjstva, a zajedno su svirali u legendarnom andergraund šugejz bendu „Skyware“. Publiku očekuje najbolja verzija benda do sada, a zajedno označavaju novu fazu i povratak najsirovijim idejama.

 

Tokom pandemije, Akerman je proveo vreme u izgradnji ovog novog benda, prikupljanju novca i podizanju svesti za one kojima je potrebna. Osnovao je i izdavačku kuću Dedstrange, dizajnirao futurističke svemirske sintisajzere za svoju kompaniju „Death Bi Audio“.

 

Novu postavu prati i EP „Hologram“ koji napisan i snimljen u izolaciji, a sam Akerman ga je ujedno i producirao. Reč je o povratku benda na sirovi, nepredvidljivi i intimni zvuk. Kao prvi singl odabran je „End of the Night“. EP „Hologram“ objavljen je 16. jula 2021. na „Dedstrange“-u.

 

 

Na APTBS najviše su uticali bendovi poput „Jesus And Mary Chain“ i gradili ime s moćnim, razarajućim zvukom. Delili su i pozornicu s imenima poput „Nine Inch Nails“ i „MGMT“.

 

Od samog početka, kada im je debi album na Pitchforku svrstan u kategoriju najbolje nove muzike, grupa se uspela da se nametne kao jedan od najuzbudljivijih novih sastava u poslednjih deset godina.

 

Velika evropska turneja vodi ih u Nemačku, Poljsku, Češku, Slovačku, Makedoniju, Hrvatsku, Belgiju, Holandiju, Švedsku i Dansku.

 

Ulaznice za koncert benda „A Place to Bury Strangers“ po ceni od 800 dinara možete kupiti na sajtu Tickets.rs.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište