fbpx

header

Booking Warm Up uz knjigu Miroslava Radakovića

Booking-Warm-Up-promocija-knjige-kc-grad-2022

Nakon predstavljanja zbirke poezije „Prsti u psećem krznu“ Aleksandre Jovanović, stiže novi Booking Warm Up. Sada je na tanjiru promocija knjige netipičnih putopisa „Svet je isti“ Miroslava Radakovića.

 

O knjizi će govoriti Rada Đurić, Karlo Astrahan, Rade Marković i Ratko Kušić. Novinarka Rada Đurić je o knjizi rekla da su toliko uverljive priče Miroslava Radakovića.

 

Pogledajte program Čumi Book Festa!

 

– Hodajući s njim ovim silnim gradovima i njihovim stazama… Prozori i oblaci koji su preda mnom promicali neodoljivo su nudili odgovore do kojih sam i sama dolazila i skupljala ih sve ove godine svog odrastanja i svog zrelog života. Ako su vam oči uvek budne kao što su oči Miroslava Radakovića i imate makar delić njegove stalno otvorene i beskrajno radoznale duše. Bez pogovora ćete, kao i on, zaključiti da je svet zaista svuda isti – rekla je Đurićeva.

 

Glumac i scenarista Rade Marković je pitao kada je bilo ko imao priliku i novca da putuje na daleke destinacije.

 

– Kad su vas poslednji put bez najave i pripreme poveli na neko putovanje? Kad vam je poslednji put bilo ko, vodeći vas za ruku, pričao vesele, zanimljive i duhovite priče o Bliskom i Dalekom istoku? Ako je odgovor na sva tri prethodna pitanja – nikad, moj savet vam je… Zgrabite pruženu ruku Miroslava Radakovića, nakrivite svoj slamnati šešir za zaštitu od sunca, odvojite malo vremena za sebe i, širom otvorenih očiju i ušiju, s pažnjom pratite gde ste to dospeli. Siguran sam da ćete mnogo toga saznati i lepo se provesti – ispričao je Marković.

 

Ratko Kušić je svetski putnik, filmski i televizijski snimatelj i režiser. Snimio je i režirao na stotine emisija iz popularne serije „Svet na dlanu“, a evo šta je rekao o knjizi.

 

– Nikada nisam ni pomislio da se kroz priče o običnim ljudima, njihovim postupcima i životnim sudbinama može reći mnogo više o svakoj zemlji nego obilazeći njene prirodne lepote i turističke atrakcije. Miroslav me je, međutim, uverio u to, s mnogo uspeha i svojim nesumnjivim talentom. Možda je tom razumevanju doprinela i njegova lična životna priča. Ona mu je pomogla da se svojim junacima iz celog sveta približi. A da mu onda oni kulturu i običaje dalekih zemalja i njihove brojne specifičnosti osvetle uspešnije od najboljeg turističkog udžbenika.

 

Ovaj Booking Warm Up je zakazan za 22. jun sa početkom u 20 časova u Kulturnom centru Grad. Ulaz na promociju je besplatan.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište