fbpx

header

Booking Warm Up uz knjigu Miroslava Radakovića

Booking-Warm-Up-promocija-knjige-kc-grad-2022

Nakon predstavljanja zbirke poezije „Prsti u psećem krznu“ Aleksandre Jovanović, stiže novi Booking Warm Up. Sada je na tanjiru promocija knjige netipičnih putopisa „Svet je isti“ Miroslava Radakovića.

 

O knjizi će govoriti Rada Đurić, Karlo Astrahan, Rade Marković i Ratko Kušić. Novinarka Rada Đurić je o knjizi rekla da su toliko uverljive priče Miroslava Radakovića.

 

Pogledajte program Čumi Book Festa!

 

– Hodajući s njim ovim silnim gradovima i njihovim stazama… Prozori i oblaci koji su preda mnom promicali neodoljivo su nudili odgovore do kojih sam i sama dolazila i skupljala ih sve ove godine svog odrastanja i svog zrelog života. Ako su vam oči uvek budne kao što su oči Miroslava Radakovića i imate makar delić njegove stalno otvorene i beskrajno radoznale duše. Bez pogovora ćete, kao i on, zaključiti da je svet zaista svuda isti – rekla je Đurićeva.

 

Glumac i scenarista Rade Marković je pitao kada je bilo ko imao priliku i novca da putuje na daleke destinacije.

 

– Kad su vas poslednji put bez najave i pripreme poveli na neko putovanje? Kad vam je poslednji put bilo ko, vodeći vas za ruku, pričao vesele, zanimljive i duhovite priče o Bliskom i Dalekom istoku? Ako je odgovor na sva tri prethodna pitanja – nikad, moj savet vam je… Zgrabite pruženu ruku Miroslava Radakovića, nakrivite svoj slamnati šešir za zaštitu od sunca, odvojite malo vremena za sebe i, širom otvorenih očiju i ušiju, s pažnjom pratite gde ste to dospeli. Siguran sam da ćete mnogo toga saznati i lepo se provesti – ispričao je Marković.

 

Ratko Kušić je svetski putnik, filmski i televizijski snimatelj i režiser. Snimio je i režirao na stotine emisija iz popularne serije „Svet na dlanu“, a evo šta je rekao o knjizi.

 

– Nikada nisam ni pomislio da se kroz priče o običnim ljudima, njihovim postupcima i životnim sudbinama može reći mnogo više o svakoj zemlji nego obilazeći njene prirodne lepote i turističke atrakcije. Miroslav me je, međutim, uverio u to, s mnogo uspeha i svojim nesumnjivim talentom. Možda je tom razumevanju doprinela i njegova lična životna priča. Ona mu je pomogla da se svojim junacima iz celog sveta približi. A da mu onda oni kulturu i običaje dalekih zemalja i njihove brojne specifičnosti osvetle uspešnije od najboljeg turističkog udžbenika.

 

Ovaj Booking Warm Up je zakazan za 22. jun sa početkom u 20 časova u Kulturnom centru Grad. Ulaz na promociju je besplatan.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište