fbpx

header

Beogradski restorani sa pogledom od kog zastaje dah

Koliko vam je bitan ambijent dok naručujete popodnevnu kafu i  sedite gladni, dok izgarate u želji da šef kuhinje „pogodi“ vaš ukus za hranu? Da li je dodatni plus ukoliko restoran koji ste odabrali ima pogled koji oduzima dah, kom ne možete da odolite, a da ne napravite jednu ili više slika za pamćenje?

 

Izdvajamo nekoliko restorana u Beogradu sa vidikovcem kojem ne možete da odolite:

 

Top lista Coworking prostora u Beogradu: Bolje od rada u kancelariji

 

TAURUNUM

 

U srcu Zemunskog keja, upravo kada krenete kao predivnoj kuli Gardoš, nalazi se restoran specifičnog latinskog imena, baš kako se nekada nazivalo mesto u kom se nalazi. Restoran „Taurunum“ gleda na reku Dunav. Osim pogleda na reku, kej, usidrene čamce i jata ptica koja nadleću rečni dok, restoran je prepun slika nekadašnjeg Zemuna, na koje nikako nećete moći da ostanete imuni.

 

 

Top lokacije za kupovinu polovnih knjiga: Beograd je jedna velika biblioteka

 

HERITAGE ROOFTOP

 

Šta se dogodi kada na vrhu zgrade nastane restoran? Odgovor je jasan, velinčanstven pogled. Restoran “Heritage Rooftop” se nalazi na Paliluli i krasi ga luksuzni enterijer i, prema rečima onih koji su u njemu boravili, odlična klopa. Za one koji vole romantične zalaske sunca u glamuroznom ambijentu, ovaj beogradski restoran je pravo mesto.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heritage Rooftop (@heritagerooftop)

 

SAVANOVA

 

Ako više volite urbaniji deo Beograda, na obali Save tik uz šetalište, restoran “Savanova” pun je pogodak. Restoran gleda na Stari železnički most i reku, a jedno je od trenutno najaktuelnih mesta za slikanje. Dogovor za izlazak sa drugaricom na kafu, i po neki ukusni zalogaj je savršen ukoliko posetite “Savanovu”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by savaNOVA (@savan0va)

 

Prefinjena i neustrašiva: Tamara Bakić i njen jedinstven život

 

KALEMENGDANSKA TERASA

 

Na Kalemegdanu, na kojem se nalazi tvrđava koje je nezaobilazna stanica za turiste Beograda, već nekoliko godina postoji restoran “Kalamegdanska terasa”. Restoran se svojom arhitektruom savršeno stopio sa tvrđavom, koja se jasno vidi sa terase i kroz prozore restorana. Duh starog Beograda nigde nije tako jasan kao na ovom mestu sa prelepim pogledom na tvrđavu, obavezno posetite dobro poznatu “Kalemegdansku terasu”.

 

CANTINA DE FRIDA

 

Kod sve popularnije “Beton hale”, na obali reke Save, godinama unazad nalazi se restoran inspirisan meksičkom slikarkom Fridom Kalo. Osim autentične ideje, specifičnih jela i ambijenta koji podseća na boravak u Meksiku, ovaj restoran ima još jednu prednost, gleda na ušće Save u Dunav.

Ušće dveju beogradskih reka večiti je simbol Beograda. Već godinama restoran “Cantina de Frida” jedno je od omiljenih mesta u glavnom gradu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cantina de Frida (@fridarestoran)

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište