fbpx

header

Ben Böhmer prvi put u Beogradu: Donosi live nastup

noć-u-gradu-Ben-Böhmer-barutana-2022

Berlinski producent i live izvođač Ben Böhmer nastupiće prvi put u Beogradu u okviru programa devete sezone letnjeg kluba Barutana.

 

Mladi Ben Böhmer je trenutno jedna od najsjajnijih zvezda u usponu nemačke elektronske scene. Može se reći da je iza sebe imao dve monumentalne godine. Njegova produkcija privukla je izvođače iz čitavog spektra elektronske muzike. Među njima su i Stephan Bodzin, Bob Moses i Boris Brejcha, koji je Böhmera proglasio „umetnikom koji se najviše probio u 2020. godini“.

 

Böhmerov debi album „Breathing“ objavljen za izdavačku kuću Anjunadeep krajem 2019. godine i dostigao je preko 50 miliona strimova. Njegovi drugi projekti poput singlova i remiksa, koje je objavljivao za lejblove Anjunadeep, Future Classic i Hungry Music, pozicionirali su na vodeće liste na Beatportu.

 

Njegov drugi album „Begin Again“ objavljen je krajem septembra prošle godine. Predstavlja Böhmerov dublji ulazak u alternativnu elektroniku u kolaboraciji sa nekima od najboljih indie izvođača. On svakako i dalje ostaje veran svom melodičnom house zvuku koji je njegov zaštitni znak. Album kaskadira od opuštenih i introspektivnih instrumentala do snažne klupske muzike, zaokružen dodacima koje su pružili Gordi, lau.ra, PBSR i JONAH.

 

Böhmer se može pohvaliti i time da je bio hedlajner nekih od najpopularnijih strimova emitovanih u protekle dve godine. Njegov nastup za Cercle iz Kapadokije snimljen je u potpunosti iz letećeg balona, na hiljadu metara iznad turske pustinje. Ovaj video brzo je postao jedan od Cercle-ovih najuspešnijih strimova do sada sa preko 10 miliona pregleda u prvih šest meseci. Takođe, Böhmer je prvi umetnik koji je izveo live nastup za nemačku YouTube i Netflix senzaciju Kliemannsland.

 

Böhmerove aktivnosti i uspesi učvrstili su njegovo mesto među fanovima i kritičarima kao umetnika na koga bi trebalo obratiti pažnju.

 

Podsećamo, u devetoj sezoni Barutane pred beogradskom publikom u subotu 21. maja debitovaće i autentična predstavnica evropskog andergraunda Lilly Palmer. Uz moćne, impulsivne tehno i melanholične „deep“ zvuke, intrigantne melodije i uzbudljive bas linije, Lilly Palmer će još jednom stvoriti jedinstveno i energičano muzičko putovanje.

 

Lilly Palmer

Lilly Palmer

 

Žurka će se održati u subotu 2. jula. Ulaznice za live nastup Bena Böhmera su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme. Trenutno se mogu kupiti po promo ceni od 1.190 dinara za regularne karte i 1.690 dinara za VIP terasu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište