fbpx

header

Zašto nije prijavila ranije?

Sve više je ženskih osoba koje su pretrpele neki vid seksualnog nasilja, a sve češća rečenica koja se ponavlja glasi: Zašto nije prijavila ranije?

 

Počele su psihološke radionice u Domu omladine

 

Upravo je ovo tema koja će se obrađivati na radionici koju SOS Ženski centar 13. marta od 16 časova sprovodi u okviru projekta „Nije šala- seksualno nasilje je ozbiljna stvar“, koja će se truditi da da odgovor na mnogo puta postavljano pitanje.

 

Radionica se bavi temom psihološke traume usled preživljenog seksualnog nasilja ili uznemiravanja. Savremena istraživanja ove oblasti nude nam saznanja koja su u potpunoj suprotnosti sa uvreženim predrasudama o ženskoj krivici, izazivanju, saglasnosti sa činom seksualnog nasilja. Bavićemo se temama nastanka traumatskog iskustva, pamćenja i doživljaja žena koje su iskusile seksualno nasilje, prisustvom/odsustvom podrške i naposletku oporavkom.

 

Cilj radionice jeste povećati stepen razumevanja, empatije i solidarnosti sa hrabrim ženama koje su preživele bilo kakav vid seksualnog uznemiravanja i nasilja, te naučiti kako da budemo adekvatna podrška.

 

Radionica se održava u okviru programa „Mladi i mediji za demokratski razvoj-MAY4DD“, namenjena je devojkama, a broj mesta je usled epidemiošloške situacije ograničen.

 

Prijave su obavezne, a svi zainteresovani se mogu prijaviti na mejl: asoszenskicentar.ljudskiresursi@gmail.com do 11.3.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište