fbpx

header

Zapleši „Lindy Hop“ na radionici za početnike

Zapleši Lindy Hop

23. i 24. jula u “Barrio Latino Belgrade”-u (Dobračina 30a, II sprat) održaće se intezivna plesna vikend radionica Lindy Hop za početnike. Radionica će prvog dana početi u 12, dok drugog u 14 časova.

 

Lindy Hop nastao je dvadesetih godina u afričko-američkim zajednicama u Harlemu, u Njujorku. Posebno je bio popularan tokom sving ere krajem tridesetih godina.

 

Ako volite da improvizujete i da se igrate u plesu i ukoliko volite razne brzine plesa, lindy hop je ples za vas.

 

Lindy Hop predstavlja fuziju mnogih plesova koji su mu prethodili ili su bili popularni tokom njegovog razvoja. Uglavnom se zasniva na džezu, stepu, breakavai-u i čarlstonu. Često se opisuje kao džez ples i član je porodice sving plesova.

 

Lindy hop

Foto: Youtube/printscreen

 

Tokom dva dana radionice naučićete osnovni korak, ritmove i kako plesati u paru, a takođe upoznaćete se sa istorijom i poreklom Swing plesova i muzike.

 

Radionica se plaća 1.500 dinara i namenjena svima bez obzira na plesno iskustvo. Nakon radionice, ukoliko budete želeli, moći ćete da se pridružite redovnim časovima.  Časovi početne grupe se održavaja ponedeljkom i sredom od 21-22 časova.

 

Poželjne su prijave u paru (jedna osoba vodi, druga prati), a parovi koji žele da plešu isključivo međusobno, mogu to da navedu unutar prijave.

 

Vaše rezervacije i sve dodatne upite možete slati putem maila: therugcutters.rs@gmail.com, ili na broj telefona: 0638381469

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište