fbpx

header

XIII Festival sireva: Evo šta nas očekuje

Ukoliko ste ljubitelji sireva, imamo divne vesti za vas!

 

7. i 8. maja Dom omladine Beograda biće stecište ljubitelja autohtonih i autentičnih sireva Balkana na trinaestom izdanju tradicionalnog “Festivala sireva Balkana”.

 

Posetioci će imati priliku da probaju retke i neobične vrste sireva i uživaju u uparivanju sireva sa vrhunskim vinima i delikatesima, kao i poslasticama sa sirom, koji finalnom ukusu daje posebnu čar.

 

 

Svi sirevi, autohtoni za neko područje, predstavljaju blago jedne zemlje i njenu kulturnu baštinu, oni čine važno obeležje nekog naroda i zemlje i pokazatelji su kulture. Osim toga što sir predstavlja važnu namirnicu u ishrani ljudi, ima i širi značaj jer predstavlja i kulturno i tradicionalno ogledalo zemlje i regiona.

 

Samo neki od autohtonih sireva u Srbiji, koje ćete moći da probate na Festivalu sireva Balkana su: Homoljski, Pirotski, Zlatarski, Sjenički, Mokrinski, Somborski sir u kačici, Krivovirski i resteženi sir, Homoljski sir….

 

Pored sireva iz Srbije, na festivalu će biti izloženo oko 300 sireva iz Bosne i Hercegovine, Francuske i Italije.

 

Radno vreme oba dana festivala je od 10 do 20 časova, dok cena ulaznice iznosi 300 dinara (uključuje degustaciju sireva i delikatesa na štandovima izlagača). Ulaznice će biti dostupne na biletarnici u Domu omladine Beograda, partnera festivala.

Povezane vesti

Besplatne-usluge-karijernog-savetovanja-BOS-karijera-2022

Besplatne usluge karijernog savetovanja

Beogradska otvorena škola sada nudi besplatne usluge karijernog savetovanja, individualno karijerno savetovanje za sve mlade. Može biti onlajn (putem ZOOM-a ili neke druge onlajn platforme) ili uživo – u prostorijama Beogradske

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Majsl Teler
Od štrebera do zavodnika: Kako je Majls Teler ukrao ženska srca u hit filmu “Top Gan – Maverik”
The-Real-McKenzies-Zappa-Barka-2022
The Real McKenzies na Zappa Barci
ellen-allien-barutana-2022
Berlinska tehno zvezda Ellen Allien u Barutani
wine-platz-fest-2022
Beogradska nedelja vina i Wine Platz Fest
dokumentarna-serija-o-kevinu-spejsiju-2022
Snima se dokumentarac o Kevinu Spejsiju

Pozorište