fbpx

header

Wine tasting – za sve ljubitelje vina u “MAMA’s bistro”-u

Ljubitelj ste vina, želite da probate različite vrste pića, koje s prvaom nazivaju “piće Bogova”? Znamo pravo mesto za vas.

 

U subotu, 12 marta od 18 časova u “MAMA’s bistro”, u samom srcu Beograda, održaće se Wine Tasting Vinarije TEMET, na kojoj će biti predstavljena samo najbolja vina ove vinarije.

 

Vinarija “Temet”, koja se nalazi u Lozoviku iznad Jagodine, bila je vođena tragom plodne zemlje, gde je odmah bilo jasno gde će pustiti svoje korenje.  Uzeći u obzir da je ime izvedeno iz latinske reči Temetum, što u prevodu znači “jako vino sa karakterom”, već unapred se predstpostavlja šta posetioci mogu da očekuju.

 

U nastavku možete videti koja će to sve vina biti u ponudi:

 

  1. Burgundac Sivi 2019 (Burgundac Sivi 100%)

Temperamentno i sočno vino snažnog karaktera. Atraktivne cvetne i voćne arome se nadovezuju na glatka nepca, ispunjena sočnim ukusima nektarina, kumkvata, jabuka i krušaka. Iz talasa voćne svežine se izdvajaju note citrusa i mineralnosti/kamena, koji stvaraju primamljivu napetost u elegantnoj završnici, sa upečatljivim i veoma dugim odjekom tonova soli i kore grejpfruta. Dinamičan, svež i sočan sivi burgundac sa snažnim pečatom teroara.

 

2. Ergo Belo 2017 (Chardonnay 70%, Morava 30%)

Vino snažnog karaktera, zlatno žute boje, uljaste strukture, voćnih aroma jabuke, breskve i dunje sa primesom tropskog voća koje dolaze od sorte grožđa morava. Mlečne strukture i punog tela sa aromama dunje i meda, ostaje na dugoj i prijatnoj završnici na nepcu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TemeT Winery (@temet_wines)

3. Ergo Roze 2019 (Pinot Noir 70%, Syrah 30%)

Izuzetno osvežavajući sočan roze koji u sebi spaja prefinjenost burgundca crnog i snagu sorte širaz sa diskretnim šarmom hrastovine. Vino se otvara poletnim aromama ribizle, nara i narandže, sa finim tonovima meda. Nepca su izrazito voćna, a u dinamičnoj završnici ukusa se ističu note jabuka i mandarine. Vino je precizno, elegantno i pleni dugotrajnom svežinom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TemeT Winery (@temet_wines)

4. Ergo Crveno 2017 (Merlot 40%, Cabernet Sauvignon 30%, Prokupac 30%)

Kompleksno vino sa intenzivnim aromama kupina, borovnica i šljiva, koje se prepliću sa tonovima ljubičica, sladića i nane, mastila, ćumura i crne čokolade. Nepca su ispunjena snažnom voćnom energijom, tanini su prijatno zrnasti. Približavajući se finalu, ukus postaje sve dublji i snažniji, pojavljujući se u talasima svežeg i suvog voća, kafe, čokolade i tosta. U samoj završnici, međutim, najupečatljiviji je utisak lepe i dugotrajne voćne svežine, finoće i elegancije.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TemeT Winery (@temet_wines)

Cena kotizacije iznosi 950 rsd, dok rezervaciju možete obaviti na broj telefona: 063 558 602

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište