fbpx

header

Wall Mall urban art – umetnost na „ulicama“ tržnog centra

Uduženje za razvoj i promociju urbane umetnosti Te8 nastavlja sa promocijom i prezentovanjem mladih umetnika i murala u okviru projekta “Wall Mall urban art space”.

 

Filip Stefanović: Jednom putniku sam napravio džunglu u sobi

 

U enterijeru TC „Stadion“ na zidu “Wall Mall urban art space” posetioci mogu da pogledaju radove umetnika i predsednika Udruženja za razvoj i promociju urbane umetnosti Te8, Predraga Radovanovića – Peđa Te8. On  je svoju umetnost razvijao kroz razne discipline i slikarske pravce. Danas svoj likovni fokus drži na muralima i apstraktnom stilu, koji je formirao. Aktivan na relaciji Beograd – Dubai, njegovu umetnost su prepoznali kolekcionari i klijenti širom sveta, te se njegovi radovi mogu videti od Pariza do Dubaija.

 

Radove koje sam imao priliku da predstavim posetiocima TC Stadion, zapravo predstavljaju  različite faze mog ličnog stvaralaštva. Mural koji sam oslikao nosi naziv “ Naša Minerva” i predstavlja ličnu interpretaciju Grčkog mita o boginji Atini i obrađuje scenu pred neke od ključnih događaja za grad Atinu. Fokus je stavljen na one trenutke koji prethode važnim momentima u našim životima, jer oni su put kojim hodamo do ključnih trenutaka našeg postojana“, rekao je umetnik i muralista  Predrag Radovanović Peđa Te8.

 

Osim u muralu, posetioci će moći da uživaju i u neobičnim performansima, kao i vizualnim ostvarenjima različitih street art umetnika u holu TC Stadion.

 

Neformalni izložbeni prostor, koji postoji u formi otvorene ulične galerije prenesene na “ulice” tržnog centra, zasnovan je na principu prolaznosti kao temeljne karakteristike ulične umetnosti, gde umetnik konstantno stvara rad preko dela prethodnog umetnika. Ono što ovaj sadržaj čini još posebnijim jeste deo postavke namenjen studijskim radovima umetnika. Pored murala od sada su izloženi i digitalni radovi umetnika, čime ovaj projekat dobija multidisiplinaran prostor što ga čini još više posebnim.

 

„Wall Mall urban art space“ nudi umetnicima prostor da svoj rad besplatno prikažu javnosti, što je dodatna vrednost ovog projekta. U međuvremenu rad Peđe Te8 ostaje da živi, do sledećeg nastupa novog umetnika.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište