fbpx

header

Veliki Beogradski Manifest na Sava Promenadi

beogradski-manifest-festival-sava-promenada-2022

Beogradski Manifest priprema svoje dugoočekivano osmo izdanje na novoj lokaciji – Sava promenadi.

 

Festival će biti pozicioniran na lepom i komfornom potezu Savskog šetališta, od Beton hale sve do platoa Geozavoda. Posetioci će imati prilike da tokom tri festivalska dana uživaju u opuštajućem ambijentu koji pruža pogled na reku. Duž pomenutog poteza moći će da konzumiraju raznovrsne festivalske sadržaje segmentirane u deset festivalskih zona.

 

U zoni „Aduti Srbije“ predstaviće se bogati turistički potencijali, tradicionalne i kulturološke različitosti i lepote više od 40 opština Srbije. Zona „Stvaran svet oko nas“ će predstaviti Crna Gora sa svojom ponudom za predstojeću turističku sezonu. Tu će i Republika Srpska promovisati svoje destinacije i manifestacije koje bi definitivno trebalo posetiti. Na festivalu će se u posebnim zonama predstaviti i Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Srbije.

 

 

Festivalska zona „Mašta može svašta“ posvećena je najmlađima, a kao i svake godine, biće najveselija. Celodnevni zabavni programi, brojne kreativne radionice, ali i kostimirani junaci iz bajki, klovnovi, štulaši, mađioničari i dečje predstave, pružiće mališanima nezaboravni provod i sjajne uspomene.

 

Izložba oldtajmera, skulpture od slame, kao i izložba „Dobra stara vremena“ samo su deo festivalske atmosfere.

 

Ovaj trodnevni porodični festival održaće se od 27. do 29. maja, a ulaz za sve posetioce biće besplatan. Radno vreme festivala je u petak od 15 do 21 čas. U subotu i nedelju festivalske kapije otvorene su od 11 do 21 čas.

 

 

Jedinstveni interaktivni sajam turizma na otvorenom, Beogradski Manifest se prethodnih osam godina pozicionirao kao najveći porodični festival u regionu. Okuplja preko 60 opština iz Srbije i regiona.

 

Cilj festivala je da programskim predstavljanjem posetiocima približi duh i atmosferu brojnih interesantnih manifestacija i destinacija, ali i da istakne nacionalno blago autentičnih gastronomskih specijaliteta zbog kojih se turisti neretko opredeljuju da istraže nove destinacije.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada
radionica-fotografije-2022
Besplatna radionica fotografije za mlade
ensh-niko-nikolic-kvaka-22
Ensh + Niko Nikolić koncertom u Kvaka 22
Thrift-Market-kvaka-22-2022
Treći Thrift Market u prostoru Kvaka 22
nft-miodrag-pejakovic-it-2022
IT inženjer Migabajt objašnjava kako do zarade od NFT

Pozorište