fbpx

header

Veliki Beogradski Manifest na Sava Promenadi

beogradski-manifest-festival-sava-promenada-2022

Beogradski Manifest priprema svoje dugoočekivano osmo izdanje na novoj lokaciji – Sava promenadi.

 

Festival će biti pozicioniran na lepom i komfornom potezu Savskog šetališta, od Beton hale sve do platoa Geozavoda. Posetioci će imati prilike da tokom tri festivalska dana uživaju u opuštajućem ambijentu koji pruža pogled na reku. Duž pomenutog poteza moći će da konzumiraju raznovrsne festivalske sadržaje segmentirane u deset festivalskih zona.

 

U zoni „Aduti Srbije“ predstaviće se bogati turistički potencijali, tradicionalne i kulturološke različitosti i lepote više od 40 opština Srbije. Zona „Stvaran svet oko nas“ će predstaviti Crna Gora sa svojom ponudom za predstojeću turističku sezonu. Tu će i Republika Srpska promovisati svoje destinacije i manifestacije koje bi definitivno trebalo posetiti. Na festivalu će se u posebnim zonama predstaviti i Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Srbije.

 

 

Festivalska zona „Mašta može svašta“ posvećena je najmlađima, a kao i svake godine, biće najveselija. Celodnevni zabavni programi, brojne kreativne radionice, ali i kostimirani junaci iz bajki, klovnovi, štulaši, mađioničari i dečje predstave, pružiće mališanima nezaboravni provod i sjajne uspomene.

 

Izložba oldtajmera, skulpture od slame, kao i izložba „Dobra stara vremena“ samo su deo festivalske atmosfere.

 

Ovaj trodnevni porodični festival održaće se od 27. do 29. maja, a ulaz za sve posetioce biće besplatan. Radno vreme festivala je u petak od 15 do 21 čas. U subotu i nedelju festivalske kapije otvorene su od 11 do 21 čas.

 

 

Jedinstveni interaktivni sajam turizma na otvorenom, Beogradski Manifest se prethodnih osam godina pozicionirao kao najveći porodični festival u regionu. Okuplja preko 60 opština iz Srbije i regiona.

 

Cilj festivala je da programskim predstavljanjem posetiocima približi duh i atmosferu brojnih interesantnih manifestacija i destinacija, ali i da istakne nacionalno blago autentičnih gastronomskih specijaliteta zbog kojih se turisti neretko opredeljuju da istraže nove destinacije.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište