fbpx

header

Upis u prolećnu Školu nordijskog hodanja

Nordijsko hodanje

Usled velikog interesovanja Beogradski trkački klub je osnovao Školu nordijskog hodanja, a već pet generacija nordijskih hodača uspešno krči put novoj aktivnosti na sportskoj mapi Srbije.

 

Nordijsko hodanje je izvorno nastalo kao letnji trening za skijaše u Finskoj, krajem 1960-tih godina i jako brzo se proširilo na sve druge sportske i starosne grupe. Zaštitni znak nordijskog hodanja su štapovi za hodanje i u pitanju je najbezbednija i najjednostavnija sportska aktivnost.

 

Upis će biti održan 9. aprila u Beogradskom trkačkom klubu, a tim povodom na Dorćolu Marko Mihailović trener i koordinator programa BRC Nordijsko hodanje je izjavio: “Očekuje nas uzbudljivo proleće i leto. Upoznajemo Beograd kroz nordijsko hodanje. Budite pioniri na Košutnjaku, (Ne)znani junaci na Avali, osvojite Kalemegdan i Knez Mihailovu, doživite pustinju u Deliblatskoj peščari i mnogo toga još. Sve ove avanture prati druženje koje se ne zaboravlja! Treniramo od aprila do septembra, na dve lokacije: Novi Beograd i Dorćol. Vikendom upoznajemo okolinu Beograda i Srbiju, osvajamo medalje i napredujemo u kilometraži. Planiramo i zajednički odlazak krajem leta na “diplomsku” trku u Sarajevo”.

 

Foto: Pixabay

 

Nordijsko hodanje je posebno pogodno za sve koji godinama nisu bili fizički aktivni, imaju probleme sa zglobovima i prekomernom telesnom težinom ili nisu takmičarski nastrojeni ali im je zdravlje fokus.

 

Tokom običnog hodanja koje traje 45 do 60 minuta sagori se oko 280 kalorija dok se u prosečnom treningu nordijskog hodanja potroši od 400 do 800 kalorija. Nordijsko hodanje povećava aerobni kapacitet i ubrzavanje metabolizma, angažuje 90% mišića u telu i jača zglobove.

 

Osim benefita za fizičko zdravlje ovo hodanje podiže životnu energiju, a druženje u klubu i grupi doprinosi dobrim psihološkim efektima treninga.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište