fbpx

header

Učestvujte u krimi šetnji i rešavanju predratnih zločina

Iz policijskog albuma u Beogradu

26. marta, od 11 časova, u hotelu „Palas“, na adresi Topličin venac 23, u okviru krimi šetnje rešavaće se misterije ubistva koja su se dešavala u Beogradu u periodu predratnih godina.

 

U 19. veku glavni grad Srbije važio je za siguran i bezbedan grad, gotovo bez kriminala. Sudeći po arhivskim dokumentima može se pronaći prijava krađe espapa (robe) iz radnje, nestanak veša sa štrika ili fotografije sa zida prvog beogradskog hotela „Kod jelena“.

 

Vrhunac lopovskog bezobrazluka je predstavljala krađa 3 srebrne kašike iz kuće Vuka S. Karadžića. Međutim, sa ulaskom u novi vek, počinju i ozbiljni problemi sa kriminalom.

 

Misterija ubistva sobe broj 48 u hotelu „Palas“, koje je izvršeno po ugledu na „internacionalna veliko-varoška ubistva“.

 

 

Ubistvo Eduarda Ede Markovića, generalnog direktora PRIZAD-a za koje se sumnjalo da iza njega stoje trgovci morfijumom koji je Kraljevina Jugoslavija izvozila preko PRIZAD-a jedna je od misterija tog vremena. Ozbiljno se sumnjalo i na upletenost Trećeg rajha.

 

Ubica industrijalca Đorđa Stanojevića je osuđen na smrtnu kaznu koju je izvršio dželat u belim rukavicama.
Govori se i o prvoj ženi atentatoru u Kraljevini Srbiji i misterioznoj smrti najbogatije Beograđanke svog vremena.

 

Bićete u mogućnosti da sledite tragove predratnih zločina u novoj krimi šetnji: „Iz policijskih beležnica – Ubistva i zavere u Beogradu“.

 

Ukoliko želite da učestvujete u krimi šetnji možete se prijaviti na broj telefona 063 77 41 181, a cena ulaznice iznosi 800 RSD.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište