fbpx

header

Tribina „Ko je bila žena koja je volela Nikolu Teslu“

Žena koja je volela Nikolu Teslu

Ko je bila žena koja je volela Nikolu Teslu, koja mu je više od dve decenije pisala pisma puna čežnje i kako mu se približila ako znamo da je veliki naučnik bio vrlo distanciran prema ženskom rodu?

 

Tribina „Beograd za početnike“ koja govori upravo o malo poznatom intimnom životu Nikole Tesle, održaće se u ponedeljak 7. marta u 18 i 30 časova u Galeriji 83, na Banovom brdu.

 

Tribina “Beograd za početnike” autorke Smiljane Popov osvetliće malo poznati, intimni, društveni, zabavni život čuvenog pronalazača i naučnika i neistraženu, javnosti skrivenu, pa i šaljivu stranu njegove ličnosti.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vestigio (@vestigioserigrafia)

Gošća tribine koja će publiku provesti kroz neke od najmisterioznijih i javnosti nedovoljno rasvetljenih epizoda iz života velikog naučnika, ali i dendija sa Pete avenije je Ana Atanasković, profesorka engleskog jezika, spisateljica, novinarka i autorka nedavno objavljene knjige “Moja ljubav Nikola Tesla”.

 

Zbog intrigantne priče o malo poznatoj strani Tesline prirode, zaputila se u Sjedinjene Američke Države. Obilazila je arhive i biblioteke u Njujorku, Delaveru, Pensilvaniji i prestonici SAD, kako bi došla do verodostojnih podataka o tom aspektu Teslinog života.

 

„Volela bih da imam vesti od Vas, moj večiti dragi i večito ćudljivi prijatelju, bilo loše bilo dobre. No, ako nećete da mi pošaljete koji redak, barem mi pošaljite koju misao i ja ću je primiti svojim tanano podešenim instrumentom”, pisala je Katarina Džonson u pismu Tesli, koje je u romanu citirano prema knjizi Margaret Čejni „Tesla, čovek van vremena”. Tesla bi potom potvrđivao svoj dolazak na zabavu ili, pak, odgovarao kako zbog obaveza ipak neće biti u mogućnosti.

 

Šta se dalje dešavalo između Tesle i Katarine Džonson, saznajte 7. marta na tribini “Beograd za početnike”.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište