fbpx

header

Tribina “Beograd za početnike”: Život Nebojše Glogovca

nebojša-glogovac-tribina

Još jedna tribina „Beograd za početnike“ organizovana je za one koji su i dalje žedni zanimljivosti i tajni glavnog grada. U okviru nje gostovaće Aleksandar Đuričić, novinar i autor knjige “Glogi”, koja govori o tome kako je živeo, voleo i plakao čuveni srpski glumac Nebojša Glogovac. Moderatorka tribine, zakazane za 24.12. u 18:30h, biće Smiljana Popov, novinarka i autorka naučno-popularnog serijala “Beograd za početnike”.

 

U “Galeriji 73” na Banovom brdu, prisutni će imati priliku da čuju mnoge zanimljivosti, anegdote, avanture, ali i strasti koje su opsedale Glogovca. Sada su one sakupljene na jednom mestu – u knjizi “Glogi”, i to zahvaljujući njegovoj porodici i bliskim prijateljima koji su otvorili svoje domove, ali i dušu, upravo Aleksandru Đuričiću.

 

Neka od njihovih imena su: Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Anica Dobra, Žarko Laušević, Rade Šerbedžija, Nikola Đuričko, Vida Ognjenović, Nikola Pejaković, Paolo Mađeli, Jagoš Marković, Aleksandar Popovski, ali i ljudi koji su uz Glogovca kada još nije bio na sceni, kada se saplitao o sopstveni talenat i kada mu je trebalo snage da se popne na glumački tron.

U najlepšem maniru sudaraju se ispovesti mladih glumaca koji su ga doživljavali kao ćaleta i bardova jugoslovenske scene koji nikada ne mogu da zaborave trenutke provedene sa njim, kako na sceni tako i u kafani. Upravo o tome piše Đuričić i pripoveda na tribini “Glogi: kako je živeo, voleo i plakao Nebojša Glogovac”, posvećenoj velikanu srpske glumačke scene.

 

Ulaz je slobodan za sve ljubitelje umetnosti i kulture, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Dobrodošli!

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište