fbpx

header

Tribina „Beograd za početnike“: Gost Momčilo Antonijević

momčilo-antonijević-beograd-za-početnike-2022

U Galeriji 73 na Banovom Brdu biće održana tribina „Beograd za početnike“. Najnovija epizoda serijala nosi naziv „Kako je postao putnik, prestao da bude turista i otkrio snagu bilja – putovanje u divljinu“.

 

Gost ove tribine je novinar, pisac, travar, putnik Momčilo Antonijević, a moderatorka i autorka tribine je novinarka Smiljana Popov.

 

Smiljana-Popov-beograd-za-početnike-2022

Smiljana Popov

 

U petak, 27. maja, sa početkom od 19.30 časova će Momčilo podeliti svoja iskustva. Sam je više puta rekao da je iz svojih putovanja naučio da turisti ne znaju gde su bili, a da putnici ne znaju gde idu.

 

Kako je postao putnik, prestao da bude turista i otkrio snagu bilja, kako je putovao u divljinu, ispričaće Smiljani Popov. Momčilo će za sve prisutne održati svojevrsni javni čas zdravog bilja i uživanja u divljim predelima planete.

 

Putovao je daleko (u Vijetnam) i blizu (na Taru), kaže. Vremeplovom (na Svetu goru) i kroz snove (u Jermeniju). Kratko (u Vlahovo kod Svrljiga) i dugo (u srce Indije). Bio je u gradu u kom živi Bog (Jerusalimu), gradu u kom živi boginja, devojčica Kumari (Katmanduu) i zemlji gde žive vilenjaci (Islandu).

 

 

 

 

Svuda je, kaže, dobro jeo, u Parizu posebno. Zamalo je progovorio španski, prvo u Andaluziji, onda na Karibima. Upao je na snimanje jednog rijalitija na Filipinima. Upoznao je mnogo zanimljivih ljudi i jednog zanimljivog vanzemaljca u Visokom u Bosni.

 

U Rimu je živeo kao Rimljanin. Šetao je Kineskim zidom i posmatrao divlje konje dok mirno pasu na Kavkazu. Uvek je, kaže, video ono što je video, a ne ono što je došao da vidi.

 

Ulaz na tribinu „Beograd za početnike“ je slobodan.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište