fbpx

header

Tribina „Beograd za početnike“: Gost Momčilo Antonijević

momčilo-antonijević-beograd-za-početnike-2022

U Galeriji 73 na Banovom Brdu biće održana tribina „Beograd za početnike“. Najnovija epizoda serijala nosi naziv „Kako je postao putnik, prestao da bude turista i otkrio snagu bilja – putovanje u divljinu“.

 

Gost ove tribine je novinar, pisac, travar, putnik Momčilo Antonijević, a moderatorka i autorka tribine je novinarka Smiljana Popov.

 

Smiljana-Popov-beograd-za-početnike-2022

Smiljana Popov

 

U petak, 27. maja, sa početkom od 19.30 časova će Momčilo podeliti svoja iskustva. Sam je više puta rekao da je iz svojih putovanja naučio da turisti ne znaju gde su bili, a da putnici ne znaju gde idu.

 

Kako je postao putnik, prestao da bude turista i otkrio snagu bilja, kako je putovao u divljinu, ispričaće Smiljani Popov. Momčilo će za sve prisutne održati svojevrsni javni čas zdravog bilja i uživanja u divljim predelima planete.

 

Putovao je daleko (u Vijetnam) i blizu (na Taru), kaže. Vremeplovom (na Svetu goru) i kroz snove (u Jermeniju). Kratko (u Vlahovo kod Svrljiga) i dugo (u srce Indije). Bio je u gradu u kom živi Bog (Jerusalimu), gradu u kom živi boginja, devojčica Kumari (Katmanduu) i zemlji gde žive vilenjaci (Islandu).

 

 

 

 

Svuda je, kaže, dobro jeo, u Parizu posebno. Zamalo je progovorio španski, prvo u Andaluziji, onda na Karibima. Upao je na snimanje jednog rijalitija na Filipinima. Upoznao je mnogo zanimljivih ljudi i jednog zanimljivog vanzemaljca u Visokom u Bosni.

 

U Rimu je živeo kao Rimljanin. Šetao je Kineskim zidom i posmatrao divlje konje dok mirno pasu na Kavkazu. Uvek je, kaže, video ono što je video, a ne ono što je došao da vidi.

 

Ulaz na tribinu „Beograd za početnike“ je slobodan.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište