fbpx

header

Tink Punk radionice kreativne elektronike za devojčice

Tink Punk radionice

Tink Punk su radionice kreativne elektronike za devojke iz srednjih škola koje vode umetnice, gejmerke, programerke, arhitektice i inženjerke.

 

Tink Punk radionice kreativne elektronike uvode devojke u STEAM oblasti kroz zabavne interaktivne projekte. Radionice imaju cilj da devojkama na zanimljiv, prijateljski način približe elektroniku i programiranje u atmosferi u kojoj je OK biti na početku, pitati za pomoć i napredovati svojim tempom.

 

Instruktorke će sa polaznicama praviti neobične gedžete, elektronski nakit i interaktivan tekstil (wearables), gejming kontrolere i dizajnirati interakcije sa svetlom i zvukom.

 

Polaznicama nije potrebno predznanje iz programiranja ili elektronike. Takođe, radiće se u emotivno bezbednoj atmosferi za napredovanje i kreativno izražavanje.

 

Tink Punk radionice

 

Istraživanja pokazuju da je devojkama osim inspirativnih uzora potrebna i kontinuirana podrška da ostanu u STEAM oblastima. Tink Punk zajednica koja nastaje uz radionice će biti uz njih tokom obrazovanja, fakulteta, prve prakse i poslova. Devojke će upoznati i povezati se direktno sa ženama sa zanimljivim karijerama u gejmingu, dizajnu, interaktivnim umetnostima, arhitekturi, programiranju, medicini, zdravstvu i biotehnologijama…

 

Sve radionice Tink Punk su besplatne kako bi bile dostupne najširoj ženskoj publici. Prve radionice održaće se u mejkerspejsu Centra za promociju nauke u Beogradu, a u najavi su i radionice širom Srbije. 

 

Prvu radionicu, koja se održava 12. novembra od 11h u prostoru mejkers spejsa Centra za promociju nauke u Beogradu, vodiće programerka i indie gejmerka Julija Makivić.

 

Tink Punk radionice

 

Julija Makivić je kreatorka igara i kreativna tehnloškinja koja svoje vreme deli između Beograda i Londona. Njene igre istražuju emotivnu razmenu čoveka sa računarima i načine na koje su naše emocije posredovane tehnologijom. Julija ima MFA iz kompjuterskih umetnosti sa Goldsmiths univerziteta, a njeni projekti predstavljeni su na različitim međunarodnim festivalima. 

 

Organizatorka Tink Punk projekta i radionica je Katarina Popović, medijska umetnica, preduzetnica i mentorka u okviru programa IT Girls za UN Women i Kreativnog mentorstva. Elektroniku i programiranje koristi u interaktivnim instalacijama. Izlagala je u Londonu, Beogradu, Istanbulu, Ljubljani i drugim gradovima. Ona, kao i Julija, ima master sa Computational Arts katedre sa Goldsmiths univerziteta.

 

Tink Punk tim ovim putem poziva sve zainteresovane devojke da se prijave za radionice na sajtu tinkpunk.com i sve zainteresovane instruktorke da nas kontaktiraju, takođe preko sajta ili instagrama @tink_punk

 

Glavi partner Tink Punk radionica je kompanija Decenter. 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište