fbpx

header

Svetski dan bicikla: Ovogodišnja tema je „Bike Chic“

svetski-dan-bicikla

Povodom Svetskog dana bicikla 3. juna će se održati 127. izdanje Kritične mase, sa početkom u 17 časova. Okupljanje učesnika je u 17 časova, a vožnja počinje sa Trga Republike u 17 i 30.

 

Dođite na „Piknik“ ispred MSU!

 

Cilj vožnje je slanje pozitivne poruke građanima, opštinama, privatnom i javnom sektoru, da je mnogo više fokusa i ulaganja u bolje uslove i infrastrukturu za urbani biciklizam neophodno. Glavni motivi su da se poveća upotreba i bezbednost biciklizma, smanji zagađenje, zagušenje i buka u urbanim područjima.

 

Ovogodišnja tema je „Bike Chic“, sa namerom podizanja svesti o mogućnosti vožnje bicikla u svim okolnostima, uključujući odlazak na posao, žurke ili kupovinu, u bilo kojoj odeći.

 

 

Preporučljivo je da se obučete u svoju otmenu odeću, sedite na bicikl i pomognete da se podigne svest o prednostima gradskog biciklizma kao najboljeg načina transporta u održivom svetu.

 

Posetioce će dočekati visoki predstavnici Ujedinjenih nacija u Srbiji, Ambasade Kraljevine Holandije i biciklističkog udruženja Ulice za bicikliste.

 

Učestvujte u ideji inspirisanja drugih u izgradnji jače biciklističke zajednice u Srbiji!

 

U nastavku pogledajte kako izgleda ruta ovogodišnje biciklističke vožnje:

 

 

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište