fbpx

header

Svečano otvorena turistička sezona u Skadarliji

Turistička sezona u Skadarliji

U subotu, na platou kod Skadarlijske česme, s početkom u 12 časova, svečano je otvorena turistička sezona u jednoj od najpoznatijih ulica Beograda.

 

Svečanost otvaranja je obeležena činom podizanja Skadarlijske zastave, a čast da to učini ove godine pripala je čuvenom operskom umetniku Oliveru Njegu.

 

Urnebesne anegdote iz života najpoznatije boemske ulice Beograda, pesme i priče Skadarlijske dame, kodeks ponašanja u Skadarliji, čule su se u subotu na Platou kod Skadarlijske česme u programu koji su pripredili naši poznati glumci, pevači i renomirani umetnici.

 

Publika je imala prilike da čuje operskog umetnika Olivera Njega, koji se ovom prilikom upisao u red umetnika koji su se svečanim činom podizanja Skadarlijske zastave upisali u istoriju Skadarlije.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gordana D Ristić (@gordanadristic)

 

Domaćin programa bio je Milorad Miki Damjanović, a pored njega u programu su učestvovali glumica Narodnog pozorišta Vjera Mujović, vokalne solistkinje RTS-a i Radio Beograda Vesna Dimić i Biljana Petković, naši glumci Ljiljana Jakšić i Bojan Hlišč, kao i Umetnički centar Talija koji su izvođenjem građanskih igara uveličali ambijent i atmosferu u Skadarskoj ulici.

 

Ljiljana Kapor najavila je delić nove kamerne kabaretske predstave rađene po Kaporovoj istoimenoj knjizi „Vodič kroz srpski mentalitet, a isveli su je glumci Stevan Piale i Tašana Đorđević uz muzičku pratnju Siniše Dogana.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište