fbpx

header

“Soba za bekstvo” kao savršeni vid zabave u Beogradu

Po uzoru na mnoge svetske metropole, ali i na filmove “Escape room”, čiji se drugi deo trenutno nalazi u bioskopima, i Beograd ima svoju “Sobu za bekstvo”.

Naime, “Escape room” je jedan od nesumljivo najpopularnijih vidova društvene igre, ali i turističke atrakcije u svetu i kod nas. Igra je smeštena u određenoj prostoriji koja je uređena u skladu sa temom sobe. Igra se u ekipi sa najviše petoro igrača, a glavni cilj je da u roku od 60 minuta učesnici savladaju sve prepreke kako bi pronašli izlaz iz “escape room”-a.

 

Za sve takmičare preporučljivo je da upotrebe maštu, logiku i timski rad, kako bi zajedničkim snagama pronašli skrivene tragove, rešili niz zagonetki i kombinacije koje vode ka izlazu. Naravno, postoji i stručna pomoć ukoliko igračni “zapnu” u nekom zadatku, kako ne bi izgubili mnogo vremena.

“Escape room” igre su zamišljene da vas na određeni vremenski period, najčešće 60 minuta, izmeste u potpuno novi, realni svet u kome vaš tim preuzima nove i uzbudljive uloge.

 

Foto: Youtube/printscreen

 

Zadatak družine koja se nađe u “escape room”-u je da izađete iz sobe, usput ćete rešiti misteriju, spasiti svet ili se upustiti u neku sličnu avanturu koju ste do sada viđali samo u kompjuterskim igricama ili na filmu. Igra će vas terati da koristite logiku, timski rad, moć opažanja i maštu kako biste rešili zagonetke koje su pred vama.

 

FILMOVI “ESCAPE ROOM”

 

Za razliku od društvene igre u koju ste stupili slobodnom voljom i imate stručnu pomoć, film “Escape room” je horor-triler o šest stranaca koji ne svojom voljom ulaze u vrtlog društvene igre čiji je najčešći rezultat smrtonosan.

 

Naime, glavni glumci su namamljeni da iskuse poseban osećaj bega iz dobro dizajnirane zgrade, a sve pod krinkom personalizovane pozivnice, koja odaje osećaj ekskluzive, koju mogu okusiti samo odabrani pojedinci, a samim tim osvojiti I vredan novčani iznos.

 

Odabrana družina uskoro shvata da to nije obična soba za beg, jer se, rešavajući zagonetke koju svaka soba nosi, ubacuju u smrtnosnu opasnost I ako ne budu sarađivali kao tim, umiraće jedan po jedan.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište