fbpx

header

Skandinavska ćaskaonica u Korokodil centru

Format skandinavske ćaskaonice u kojoj učesnici razgovaraju o različitim životnim situacijama na skandinavskim jezicima, održaće se 16. aprila u “Krokodilu”, sa početkom u 16 časova i trajaće dva sata.

 

Na ćaskaonicama se od učesnika traži da sa malo mašte na skandinavskom jeziku opišu kako bi se snašli u različitim ugodnim, ali i neugodnim životnim situacijama.

 

Pred vama će se naći nekoliko primera: zabrinuti ste roditelj čije dete odlučuje da postane vegan, vaš partner vam otkriva da voli drugu osobu, frizerka vam je upropastila kosu neadekvatnim farbanjem, ili za rođendan ste od prijatelja dobili mačku, a vi ste alergični.

 

Kako reagujete, šta radite, pitanja su na koja bi trebalo da odgovorite što veštije i to na nekom od skandinavskih jezika.
Princip igre je sledeći. Sa gomilice papirića, izvlačite nasumice jedan na kome je opisana određena situacija iz svakodnevnog života, koja može biti potencijalno izazovna, možda malo i neugodna, ali svakako smešna i zanimljiva. Vi bi trebalo da odgovorite na norveškom/švedskom/danskom kako ćete rešiti problem. Život je takav da ovakvih primera ima pregršt, što je ujedno i idealna prilika da sve svi nasmeju.

 

Ulaz na programe Skandinavskog kutka u Krokodilovom centru je besplatan. Kupovinom pića ili hrane za šankom podržavate rad Krokodila, a samim tim i Skandinavskog kutka.

 

Zbog epidemiološke situacije, broj posetilaca je ograničen. Da biste se prijavili za ćaskaonicu, neophodno je da popunite Google registraciju preko sledećeg linka: https://forms.gle/ZdRH3HHBzjV95BDcA.

 

Prijave za događaj možete izvršiti najkasnije do 15. aprila u 18 časova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište