fbpx

header

Šetnja putevima jakih žena „Dame, od mnogih hrabrosti stvorene“

dame-setnja-trg-politika-2022

Šetnja „Dame, od mnogih hrabrosti stvorene“ održaće se 5. jula na platou „Politike“ sa početkom u 18 časova.

 

– Ima među ženama više heroja nego što ih ima među ljudima, ali su ljudi celu istoriju prigrabili za sebe i za priče o sebi. Međutim, mi smo heroji u vojnoj vatri, a žene u hladnoj svakidašnjici, mi smo hrabri pred smrću, a one pred životom, mi pred drugim čovekom, a one pred celom sudbinom“ – Jovan Dučić.

 

Ovo je priča o znamenitim, pametnim, hrabrim i odvažnim ženama iz naše istorije. One su suptilnim, sitnim ženskim koracima išle neutabanim stazama. Nama su omogućile da možemo da se školujemo, radimo poslove koje želimo, posedujemo imovinu i živimo slobodnim životima.

 

Neke od njih su Maga Magazinović, Ksenija Atanasijević, Smilja Joksić Kostić, Danica Tomić, Draga Ljočić, Isidora Sekulić, Anica Savić Rebac, Delfa Ivanić, Katarina Milovuk i mnoge druge.

 

Ova šetnja je posvećena (pod)sećanju na njih, njihov rad, hrabrost, borbu, žrtvu i velike uspehe. One su ih ostvarile i tako menjale svoju, ali i naše sudbine.

 

Tura „Dame, od mnogih hrabrosti stvorene“ će trajati oko 2,5 sata, a cena karte za šetnju je 800 dinara.

 

Informacije i rezervacije o šetnji: 063 77 41 181. Najave telefonom su neophodne. Šetnja se realizuje sa minimalno 5 prijavljenih gostiju.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište