fbpx

header

Šesti Beogradski kontrapunkt posvećen Nikoli Tesli

Sesti beogradski kontrapunkt

Šesti Beogradski kontrapunkt, koji je ove godine posvećen najpoznatijem srpskom naučniku Nikoli Tesli, održaće se 21. juna u Jugoslovenskoj kinoteci (Sala Makavejev, Uzun Mirkova 1), od 14 do 17 časova, pod naslovom TESLA: INSPIRACIJA.

 

Beogradski kontrapunkt  je međunarodna konferencija koja godinama unazad okuplja umetnike i mislioce iz različitih delova sveta oko razgovora o najvažnijim pitanjima našeg vremena.

 

Najpoznatiji srpski naučnik Nikola Tesla je svojim izumima i otkrićima nesumnjivo uticao na promenu sveta i nauke u celini, ali je i svojom ličnošću i idejama uticao na mnoge mislioce i stvaraoce u različitim oblastima ljudskog delovanja.

 

Tesla je izveo nauku iz laboratorija i stvorio jedan novi tip naučnika, svesnog svog javnog uticaja, ne u svrhu samopromocije nego unapređenja života ljudi u celom svetu. Njegovo javno delovanje velikim delom je bilo usmereno ka mladima, kao ohrabrenje da neguju svoje kreativne impulse i ostvare što veći deo svojih potencijala.

 

 

Tema skupa bazirana je na Teslin uticaj na kulturno i umetničko stvaralaštvo, na koji način su njegov život i delo nadahnjivali umetnike i na koji je način njegov stvaralački proces srodan umetničkom.

 

Učesnici ovogodišnjeg Šestog Beogradskog kontrapunkta su poznata umetnica iz Jermenije Lusine Hovanisijan, renomirani strip umetnik i dizajner iz Italije Danijele Meuči, čuveni srpski fizičar Đuro Koruga, poznati srpski pisac Vladimir Pištalo, interesantni vizualni umetnici Dušan Jovović, Milan Ličina i predstavnica mladih inovativnih umetnika Danica Maksimović.

 

Moderator skupa će biti poznati voditelj Aleksandar Gajšek.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište