fbpx

header

Šesti Beogradski kontrapunkt posvećen Nikoli Tesli

Sesti beogradski kontrapunkt

Šesti Beogradski kontrapunkt, koji je ove godine posvećen najpoznatijem srpskom naučniku Nikoli Tesli, održaće se 21. juna u Jugoslovenskoj kinoteci (Sala Makavejev, Uzun Mirkova 1), od 14 do 17 časova, pod naslovom TESLA: INSPIRACIJA.

 

Beogradski kontrapunkt  je međunarodna konferencija koja godinama unazad okuplja umetnike i mislioce iz različitih delova sveta oko razgovora o najvažnijim pitanjima našeg vremena.

 

Najpoznatiji srpski naučnik Nikola Tesla je svojim izumima i otkrićima nesumnjivo uticao na promenu sveta i nauke u celini, ali je i svojom ličnošću i idejama uticao na mnoge mislioce i stvaraoce u različitim oblastima ljudskog delovanja.

 

Tesla je izveo nauku iz laboratorija i stvorio jedan novi tip naučnika, svesnog svog javnog uticaja, ne u svrhu samopromocije nego unapređenja života ljudi u celom svetu. Njegovo javno delovanje velikim delom je bilo usmereno ka mladima, kao ohrabrenje da neguju svoje kreativne impulse i ostvare što veći deo svojih potencijala.

 

 

Tema skupa bazirana je na Teslin uticaj na kulturno i umetničko stvaralaštvo, na koji način su njegov život i delo nadahnjivali umetnike i na koji je način njegov stvaralački proces srodan umetničkom.

 

Učesnici ovogodišnjeg Šestog Beogradskog kontrapunkta su poznata umetnica iz Jermenije Lusine Hovanisijan, renomirani strip umetnik i dizajner iz Italije Danijele Meuči, čuveni srpski fizičar Đuro Koruga, poznati srpski pisac Vladimir Pištalo, interesantni vizualni umetnici Dušan Jovović, Milan Ličina i predstavnica mladih inovativnih umetnika Danica Maksimović.

 

Moderator skupa će biti poznati voditelj Aleksandar Gajšek.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada
radionica-fotografije-2022
Besplatna radionica fotografije za mlade
ensh-niko-nikolic-kvaka-22
Ensh + Niko Nikolić koncertom u Kvaka 22
Thrift-Market-kvaka-22-2022
Treći Thrift Market u prostoru Kvaka 22
nft-miodrag-pejakovic-it-2022
IT inženjer Migabajt objašnjava kako do zarade od NFT

Pozorište