fbpx

header

Počeo je zimski Sajam antikviteta u Knez Mihailovoj

sajam-antikviteta-knez-mihailova

Sada već tradicionalna manifestacija, Sajam antikviteta, održava se u samom srcu Beograda – od 20. januara, pa sve do 14. februara. U okviru galerije Fakulteta likovne umetnosti, smeštenoj prekoputa TC Rajićeva, sve ljubitelje kolekcionarstva čeka besplatan ulaz i potpun ugođaj.

 

Osim izložbe “starudija” koje neretko kriju veliku vrednost u svojoj osnovi, prisutni će moći i da kupe ili prodaju umetničke predmete, bez posrednika i sa direktnim kontaktom među svim kolekcionarima. Naravno, očekuju se i usputna cenjkanja, ćaskanja vezana za teme iz prošlosti, a osim razmene predmeta sigurno neće izostati i razmena priča i ideja.

 

Sa naglaskom na edukaciju o istorijatu svega što se prodaje, kao i na isticanje značaja događaja, Sajam antikviteta bez i malo muke pomaže da se očuvaju sva kulturna i umetnička blaga Srbije, pa i okoline. Na više od 350m2 prostora biće izloženo preko 40 privatnih kolekcija koje su tokom godina sakupljene i ujedinjuju razne oblasti – od poštanskih marki, preko vojnih oznaka, sve do oružja poput bodeža, sablji i kremenjača. Svakako, ne izostaju ni predmeti sačinjeni od porcelana ili kristala, kao ni nameštaj, slike i grafike, tradicionalne nošnje i uniforme.

 

Kako je Sajam antikviteta kupoprodajnog tipa, i posetioci imaju priliku da ponude izlagačima sve od gore navedenog, a još bolja vest je da će se procena obavljati besplatno, uz stručnu pomoć i proverena obaveštenja iz oblasti kolekcionarstva. Nošenje zaštitnih maski i poštovanje distance biće obavezno i u skladu sa svim propisanim merama.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište