fbpx

header

Record Store Day u Čumiću

record-store-day-beograd-mascom-2022

Globalni praznik vinila i malih nezavisnih prodavnica ploča, Record Store Day, ove godine, širom sveta biće obeležen, u subotu, 23. aprila.

 

Nakon dvogodišnje pauze održaće se, najveći do sada, Record Store Day u Čumiću, ispred MascomStore radnje.

 

Očekuje se živi nastupi sastava Gift!, preko 20 sagovornika, berza ploča na otvorenom. Takođe, posetioci će imati prilike da pronađu aktuelna svetska specijalna Record Store Day izdanja na vinilu, koja baš tog dana stižu u samu radnju.

 

Ceo program je potpuno besplatan i otvoren za sve zainteresovane. Čitav događaj počinje u podne i traje dok ne padne mrak, do nekih 20 časova.

 

record-store-day-beograd-mascom-2022

 

– Posebno smo ponosni na našeg ovogodišnjeg RSD ambasadora, Srđana Gojkovića Gileta. Njegovi albumi „Muzika za film, TV i muzej“ i album „Živo i akustično“ (Električni orgazam) su Mascomova izdanja.

 

U okviru već tradicionalnog programa „Poznati puštaju ploče“, Mascom će ugostiti brojne poznate ličnosti. Oni će uživo zavrteti svoj omiljeni vinil i pričati o ljubavi prema muzici i prvim albumima.

 

Pločari iz cele Srbije doneće na berzu na otvorenom svoja najbolja izdanja.

 

Dan prodavnice ploča je zamišljen 2007. godine. To se dogodilo na okupljanju nezavisnih vlasnika i zaposlenih prodavnica ploča. Želeli su da proslave taj dan i da prošire reč o jedinstvenoj kulturi koja okružuje skoro 1.400 nezavisnih prodavnica ploča u SAD i hiljade sličnih prodavnica širom sveta. Prvi Record Store Day održan je 19. aprila 2008. godine. Danas postoje prodavnice koje učestvuju na Danu ploča na svim kontinentima osim na Antarktiku.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište