fbpx

header

Razgovor koji leči: Besplatna podrška psihoterapeuta svima dostupna

DokTok-Razgovor-koji-leči-2022

Platforma za besplatne zdravstvene konsultacije DokTok pokreće kampanju „Razgovor koji leči“ u saradnji sa Psihoanalitičkim društvom Srbije. U okviru projekta je omogućena besplatna psihološka podrška svakoga dana.

 

Razgovori sa psihoterapeutima i psiholozima obavljaće se svakoga dana na sajtu platforme www.doktok.rs. Na toj stranici građani mogu da pogledaju listu dostupnih psihologa i njihove slobodne termine. Zatim, moći će da zakažu svoju konsultaciju kod odabranog stručnjaka ili da se odmah povežu sa nekim od trenutno dostupnih.

 

Naročito poslednjih godina, briga o mentalnom zdravlju postala je sve prihvaćenija i jednako važna kao i fizičko zdravlje. Zato se mogućnosti nege i brige o psihi sve više prilagođavaju potrebama pojedinca. Uz pomoć telemedicine, mogućnost online razgovora sa stručnjakom postala je dostupna kad god je potreban razgovor, bez obzira na vreme i mesto.

 

Nataša Stojadinović je diplomirani defektolog, specijalni pedagog, porodični savetnik i psihoterapeut pod supervizijom i stručnjak sa kojim možete razgovarati putem platforme DokTok.

 

– Najnovija istraživanja na ovom polju dokazuju nam da je online terapija pojednostavila i olakšala život mnogim klijentima – navodi Nataša Stojadinović.

 

Ona dodaje i da se online savetovanje pokazalo efikasnim i u podsticanju dece i tinejdžera na terapiju jer im se čini da im је ugodnije korišćenje interneta.

 

DokTok-Razgovor-koji-leči-2022

Foto: Promo

 

Psiholozi i psihoterapeuti DokTok platforme navode da su prednosti online psihoterapije gotovo iste kao i kod tradicionalne. I tu pacijenti razgovorom dobijaju potrebnu pomoć, uz dodatni benefit da je dobijaju kada i gde im je potrebna, čak i iz udobnosti svog doma. Osim toga, da bi terapija bila uspešna potrebno je da se pacijent oseća ugodno i komforno.

 

Potrebni su samo telefon ili računar sa stabilnom internet vezom. Tako se stupa u kontakt sa nekim od oko 30 dostupnih psihologa i psihoterapeuta putem poziva, ali i chat opcije.

 

Prednost online terapije je i ušteda vremena potrebnog za odlazak na seansu. Tu se ubraja i činjenica da ne postoji ograničenje na mesto u kom živite. Može se birati psihoterapeut iz bilo kog grada u Srbiji, a pristupiti veoma brzo i lako, iz sobe ili kancelarije.

 

– Ako želite sa nekim da porazgovarate, ali vam se ne sviđa ideja da ležite na terapeutovom kauču, ne morate. Možete se udobno smestiti na svom kauču ili fotelji i pričati sa nama o važnim za vas temama preko DokToka – kaže Andrea Menzalin, psihoanalitičar u edukaciji.

 

U okviru kampanje „Razgovor koji leči“ za razgovor će svakodnevno biti dostupni psiholozi i psihoterapeuti DokTok platforme. Sve što je potrebno nalazi se na sajtu www.doktok.rs, na kom ćete napraviti svoj profil i odabrati željenog stručnjaka za konsultaciju.

 

Na raspolaganju je neko ko će vas saslušati, razgovorom pomoći oko nedoumica ili problema. Stručnjaci će pružiti stalnu psihološku podršku kada i gde god da je potrebno.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište