fbpx

header

Radost ludost! – umetničko-aktivističko druženje u KC Grad

Ove godine Radost ludost! se održava u Kulturnom centru Grad (Braće Krsmanović 4, Beograd) 2. jula od 17 do 21 časova.

 

Festival je posvećen aktivističkoj i umetničkoj rekonekciji, kao i radosti u onome što radimo, od individualnog ka kolektivnom. Festival je posvećen i zajednici koja pruža podršku aktivističkim borbama. Događaj će biti i završnica kampanje skupljanja sredstava za program Specijalni focus.. Novac koji bude prikupljen biće upućen na jednu hrabru, kreativnu lokalnu inicijativu u narednom ciklusu podrške.

 

Program:

 

-DJ Set kolektiva DC Oktobar – Poznati društveni centar, u međuvremenu obogaćen novim članicama i članovima, biće zadružen za puštanje muzike za zagrevanje, minglovanje, leto, nostalgiju i lagano plesanje.

 

-Promocija knjige Odri Lord ZAMI: “Novo čitanje mog romana”– biće predstavljena biomitografiju omiljene Odri Lord u prevodu Ane Imširović Đorđević. U razgovoru o knjizi učestvuju Katarina Lončarević, Jelena Reljić i Đurđa Trajković.

 

-Projekcija filma “Duga resa” grupe Škart – Domaćica Mica S. iz predgrađa, ukrašavajući resama tegle zimnice, dolazi do pronalaska koji će joj promeniti život i život mnogih do kojih doputuju njene navlakvake. Istovremeno, u drugim kućama, rese domaćinima i domaćicama zadaju nove nevolje. Kako da ih se otresu?

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kulturni centar GRAD (@kcgrad)

 

-Izvođenje muzike iz predstave Marija Ručara (Hleb Teatar) – Jugoslav Hadžić uz harmoniku preneće deo atmosfere iz predstave posvećene radnicama i njihovim borbama danas i pre gotovo jednog veka, zasnovane na svojevremeno zabranjivanoj avangardnoj poemi Aleksandra Vuča i Dušana Matića.

 

-Igra sa kartama “Feminiskinje vs. čovečanstvo” – imaćete prilike da vidite modifikovanu verziju čuvene igre Cards against Humanity, lokalizovane, ali i dalje provokativne i prosto presmešne – najsmešniji odgovori donose vam poklon!

 

– DJ set: Bojana Bulatović Bo – Draga kantautorka Bo zatvara veče svojim muzičkim izborom.

 

-Biće prisutna čuvena zelena donatorska kutija Cakana, koja računa na vašu solidarnost i da je nećete zaobići, a sav novac koji Cakana prikupi ide u sredstva za već pomenutu kampanju kojom će se podržati jedna hrabra grupu iz unutrašnjosti.

 

Ulaz za umetničko-aktivističko druženje u KC Grad “Radost ludost!” je beslpatan.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište