fbpx

header

Radionica poznatog umetnika: Vili Prager u Beogradu

Vili-Prager-radionica-beograd-2022

Performer i koreograf iz Bugarske Vili Prager održaće radionicu „Reformulation as a tool for creating a work“.

 

Ovom radionicom počinje besplatni obrazovni program Puzzle#6 u organizaciji Stanice Servisa za savremeni ples. Taj program traje do kraja novembra 2022. godine, sa završnom prezentacijom 27. novembra.

 

Radionica Vilija Pragera se održava u u Kulturnom centru Magacin od 2. do 5. aprila.

 

Vili Prager, koji će biti prvi ovogodišnji predavač, plesni je umetnik, koreograf i osnivač festivala Antistatic u Sofiji. Magistrirao je na programu Solo, dance, authorship na Univerzitetu umetnosti u Berlinu. Takođe je diplomirao na eksperimentalnom programu Teatar-Studio 4KSC i na programu Sintetičke scenske umetnosti Univerziteta u Plovdivu.

 

Vili-Prager-radionica-beograd-2022

 

Njegov rad je predstavljen na festivalima u Bugarskoj, Srbiji, Nemačkoj, Sloveniji, Rumuniji, Hrvatskoj, Grčkoj, Češkoj, Austriji, Makedoniji, Bosni, Francuskoj, Egiptu.

 

On je jedan od osnivača balkanske plesne mreže Nomad Dance Academy, Brain Store Project Foundation, Međunarodnog festivala za savremeni ples i performans Antistatic, Bugarske plesne platforme i „Magazina za ples“, godišnjeg izdanja za balet, savremeni ples, performans i plesnu kulturu.

 

Članica Stanice Servisa za savremeni ples Marijana Cvetković je rekla da je poseban akcent stavljen na goste iz regiona.

 

Vili-Prager-radionica-beograd-2022

 

– Predavači su domaći koreografi i teoretičari, ali i inostrani saradnici sa kojima imamo dugu saradnju. Poseban akcenat je na goste iz Regiona, budući da Stanica zagovara regionalnu saradnju i smatra je važnim aspektom rada ovdašnje plesne scene. Ove godine predavači su Willy Prager iz Bugarske, Aleksandra Janeva Imfeld iz Hrvatske/Belgije, Ana Dubljević, Jovana Rakić i ja. Posebno se radujemo što nam dolaze saradnice Bojana Cvejić, koja živi u Belgiji i predaje u Norveškoj, i Bojana Mladenović, jedna od osnivačica Stanice, a danas umetnička direktorka studija plesa i koreografije SNDO iz Amsterdama – rekla je Cvetković.

 

Puzzle#6 je novi ciklus u okviru platforme Puzzle. Njihov cilj je sistematična razmena znanja i iskustava između generacije afirmisanih koreografa i teoretičara i mlađih umetnika. Želja je da se novim akterima približi polje savremenog plesa, ali i već aktivnim koreografima i plesačima ojača umetnička i profesionalna praksa.

 

Polaznici i polaznice će moći da se upoznaju sa širokim spektrom znanja i veština. Od plesnih i koreografskih praksi do koncipiranja i pisanja projekata i budžeta su samo neke od njih.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište