fbpx

header

Program i ekran televizije se menja, stigli smo do tankog leda

Кoliko zabavni sadržaji poput muzike, kvizova, kolažnih emisija, rijaliti šou i tok šou programa, ali i informativnih formata, koji se sve češće doživljavaju kao šou program, utiču na gledaoce, kao i to šta su etičke norme zabavnih formata, kakve su uredničke moći, kako se zabavni sadržaj osmišljava, razvija i produkuje, možete slušati u utorak, 26. april u 20 časova, UК Parobrod, gde će na panelu “Televizija: ekran koji se menja” govoriti Petar Stanojlović i TV lice RTS Dragana Кosjerina.

 

Treći 3D model ulične umetnosti u centru Beograda

 

Televizija je očigledno uvek neiscrpna tema, jer je ideja druge po redu teme o fenomenima televizije sveprisutni zabavni sadržaj u svim svojim oblicima. Forma, strategija produkcija, izbor sadržaja su elementi, koji plasiraju, ali i trasiraju tržište i posredno utiču na gledalačku svest.

 

otvoreno-pismo-2022

 

Na najavljivanom panelu govoriće se o zabavi kao formatu koji je na izvestan način blisko vezana i za komercijalni prostor.

 

Paralelno sa razvojem tehnologije, tokom televizijske istorije zabavni programi su bili glavni i neminovni deo društvene aktivnosti, mentalitetskih osobenosti publike, razmene poruka, prostor za subverziju, kritiku i prikaz opštih potreba i normi društva.

 

generacija-z-i-društvene-mreže

 

Zabava je od katodnih cevi do led ekrana bila direktan indikator opštih globalnih i lokalnih okolnosti.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište