fbpx

header

Program 17. FIST-a: Tema – „Fobofobija“

Fobofobija-FIST-festival-2022

Pod sloganom „Fobofobija – Strah od straha“ održaće se 17. po redu izdanje Festivala Internacionalnog Studentskog Teatra (FIST). Ovaj festival tradicionalno organizuju studenti sa Katedre za menadžment i produkciju u pozorištu radiju i kulturi sa Fakulteta dramskih umetnosti.

 

– Ove godine od 7. do 16. maja u čak četiri grada ohrabrujemo jedni druge. Da zaronimo u sebe i slobodno, bez straha, isplovimo na površinu – kažu studenti.

 

FIST17 će produkciono biti održan u skladu sa konceptom zelene tranformacije, ali u do sada u neviđenom formatu karavana. Prvi put od osnivanja, festival se dešava i u Pirotu, Novom Pazaru i Zrenjaninu.

 

Strah je pokrenuo mnoge značajne i velike promene. Da li je fobofobija hrabrost ili ludost ostaje pitanje na koje će ovogodišnji FIST problemski i programski odgovoriti kroz svoj glavni i prateći program. Bez straha u glavnom programu učestvovaće šest predstava iz Rumunije, Bugarske, Makedonije, Češke, sa novosadske Akademije umetnosti i Fist produkcija.

 

FIST podstiče razmenu znanja, veština i iskustva, promoviše nove pozorišne forme i poziva mlade na aktivizam koje se ogleda u osmišljavanju i pisanju Zelenog manifesta.

 

Zeleni manifest će premijerno biti prikazan u sredu, 20. aprila u Galeriji Polet u Cetinjskoj 15. Posetioci će na lokaciju moći da dođu od 17 časova i da kupe eko proizvode koje prodaju lokalni samoodrživi brendovi. Na taj način će moći da promene svoje navike i postanu ekološki osvešćeniji.

 

Prikazivanje Zelenog manifesta počinje u 20 časova, a već od 20.30 počinje žurka na kojoj će nastupati DJ Kimix.

 

– Hajde da zajedno učinimo nešto dobro za sebe i planetu na kojoj živimo, hajde da se ne plašimo da menjamo navike koje nisu dobre – poručuju iz FIST-a.

 

Sve informacije o festivalu mogu se pronaći na FIST mobilnoj aplikaciji dostupnoj na IOS platformama App store i  Google play, prvoj studentskoj festivalskoj aplikaciji, kao i na zvanicnom vebsajtu festivala, Instagram, Facebook i Youtube platformama.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište