fbpx

header

Pogledajte kako izgleda obnovljeni Park nauke na Adi

Park nauke na Adi Ciganliji obnovljen je i osvežen, a interaktivni naučni eksponati spremni su za veliki Naučni piknik koji će biti održan tokom ovog vikenda,  4. i 5. juna.

 

U svom novom, vedrom ruhu Park nauke primio je prve posetioce, najavivši tek mali deo onog što posetioce Ade Ciganlije čeka na Naučnom pikniku!

 

„Pune dve godine nismo bili u prilici da se družimo na Festivalu nauke, a deca su najveći deo tog vremena provela u zatvorenom, upućena na onlajn nastavu. Sada su se konačno stvorili uslovi da organizujemo naučnu zabavu na otvorenom, da se družimo jedan na jedan, da izvodimo zajedno naučne eksperimente i pokažemo deci koliko je nauka uzbudljiva“, smatra Ana Petrović, direktorka Festivala nauke koji stoji iza ovog događaja.

 

 

Park nauke na Adi Ciganliji nametnuo se kao sasvim prirodna lokacija za novo druženje, s obzirom na to da je pre deset godina ovde održan prvi naučni piknik u tada tek otvorenom Parku nauke. Za ovu priliku obnovljeni su svi eksponati u parku, njih deset, koji posetiocima na kreativan način objašnjavaju naučne fenomene iz fizike, astronomije, matematike, biologije, geografije i psihologije opažanja.

 

Prvi posetioci parka tako su već imali priliku da se oprobaju u različitim izazovima: da provere da li uz malu pomoć nauke mogu da podignu pravi automobil, otkriju kako izgleda i od čega se sastoji 450.000.000 puta uvećan molekul DNK, saznaju kako radi i šta pokazuje jedinstveni čovek-sat, isprobaju muzičke stolice…

 

 

Tokom predstojećeg vikenda, 4. i 5. juna, u okviru Naučnog piknika biće pripremljen poseban sadržaj za decu školskog uzrasta. Ceo program odvijaće se u subotu i nedelju od 11 do 19 časova, a svi sadržaji besplatni su za sve posetioce.

 

Posetioce piknika očekuju brojni eksperimenti iz nauke i fizike, naučni izazovi u kojima će se psihologija poigravati sa njihovim čulima, upoznavanje za biljnim i životinjskim svetom Ade Ciganlije, naučno razmrdavanje uz pomoć tehnologije i robotike, ali i vikinške igre, fotoreporterske priče iz divljine, naučni amfiteatar sa predstavama i naučnim šou programima, kao i brojna druženja sa zanimljivim ličnostima iz sveta nauke.

 

 

Deo prikupljenih sredstava za ovo naučno druženje iskorišćen je za obnovu Parka nauke.

 

Sve informacije o programu Naučnog piknika dostupne su na zvaničnom sajtu Festivala nauke, kao i na društvenim mrežama Fejsbuk, Instagram i TikTok.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište