fbpx

header

Plesne radionice ReConnect Dance Week

Reconnect-dance-week-2022

Plesne radionice pod nazivom ReConnect Dance Week biće održane na Ušću u Beogradu sa gostujućim svetski poznatim predavačima. Oni su iz oblasti hip hopa i commercial performinga, a dolaze iz Slovenije.

 

U pitanju su EZtwins, Martin Sorgo, Tatjana Gajanović, a kao podrška će im se pridružiti domaći predavač Marija Živković.

 

EZtwins, kao i Les Twins, su braća blizanci. Ziga i Enej Jurečić dolaze iz Slovenije. Počeli su kao učesnici Fair Play Dance Kampa. Primetivši njihov talenat i harizmu DanceStar je odlučio da ih doda u svoju porodicu. Njihovo plesno umeće i veštine čine ih vrednim delom DanceStar-a. Njihov prirodni šarm osvaja publiku širom sveta.

 

Proteklih godina sarađivali su i sa mnogim priznatim koreografima poput Nika Basa (Chopshop) i Di Moon Zhanga (Dream Chaser). Kao igrači pod upravom Anzete Skrubete, 2010. i 2011. godine nastupali su na mnogim evropskim scenama. U međuvremenu redovno predaju na brojnim međunarodnim radionicama.

 

EZTwins su zajedno sa Tobajasom Elehamerom iz Danske, bili učesnici 2019. godine, jedne od najpoznate plesne emisije, „World of Dance“. Tu su ostavili jak utisak na žiri, svojim stilom. Trenutno su jedni od najpoželjniji plesača i koreografa u Evropi ali i šire.

 

Tatjana Gajanović rođena je u Kragujevcu, gde je predstavljala veliku reprezentaciju Srbije. Bila je nosilac brojnih zlatnih medalja u modernim plesnim tehnikama.

 

Vrhunska plesačica i koreografkinja sada živi u Sloveniji. Tu je već postigla zapažene rezultate u našoj oblasti MDT: u street shov densu nacionalni i svetski vicešampion, nominacija za sportistu Slovenije, nagrada za „takmičara u igrici“ 2009. i 2010. godine itd.

 

Godine 2010. odlučila je da se profesionalno bavi hip hopom počevši od plesne škole „Maestro“. Na tom mestu je trenirala i takmičila se dve godine. Kako bi učila od najboljih, prešla je u plesnu školu „Kazina“. Ovde joj je sada mentor najuspešniji pedagog i legenda slovenačkog hip hopa, plesač i koreograf Željko Božić. Već 2012. godine započela je saradnju sa najvećom evropskom streetdance zajednicom „VhoGotSkillz“ jer radi koreografije i radionice u okviru evropskih turneja svetski poznatih koreografa.

 

Tatjana je bila pobednik takmičenja za najboljeg performera od strane Brajana Fridmana, jednog od najpoznatijih koreografa iz Amerike. Bila je kreativni direktor „Maxx Royal“ showa koji se odigrao u Turksoj. Takođe je bila i asistant koreografa showa „Cirque Du Soleli“, takođe odigranim u Turksoj.

 

Martin Sorgo je bio član plesne grupe „Maesto“ kao i EZTwins. Sorgo je držao časove u Millenium Dance Complexu u Pekingu. Predavač je u Empire Dance Kampu i učesnik Slovenia Got Talent šoua.

 

ReConnect Dance Week biće održan u Urban Dance Studiu, na adresi Milentija Popović 1, preko puta Ušća, 14. i 15. maja.

 

Nemojte propustiti priliku da zaplešete sa njima u istom prostoru. Iskustvo koje vam oni mogu preneti ovog vikenda, ne pruža se tako često u našem gradu.

 

Više informacija o celom eventu možete dobiti na email adresi: bg.recconect@gmail.com.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište