fbpx

header

Panel o skandinavskoj kulturi i tradiciji pred koncert Wardrune

Panel-o-skandinavskoj-kulturi-Wardruna-2022

Panel o skandinavskoj kulturi i tradiciji kroz popularnu kulturu pod nazivom „Od Vikinga do Vardrune“ održaće se u UK Parobrod.

 

Podstaknuti dolaskom norveške grupe Wardruna u Beograd i načinom na koji oni predstavljaju norvešku tradiciju kroz svoju muziku, koncertna agencija Charm Music u saradnji sa Skandinavskim kutkom organizuje panel „Od Vikinga do Vardrune“.

 

Na panelu će govoriti Mirna Stevanović, lektorka na grupi za skandinavistiku na Filološkom fakultetu, prof. dr Dorijan Hajdu, vanredni profesor skandinavistike, prof. dr Aleksandar S. Janković, vanredni profesor na FDU i Nemanja Vasiljević, organizator Scandinavia Nights. Moderatorka panela biće Ružica Radulović iz Skandinavskog kutka.

 

Panelisti će razgovarati o tome kako se istorija skandinavskih naroda i tradicija plasiraju i prezentuju kroz današnje kanale popularne kulture. Koliko je filmska i medijska adaptacija vikinškog perioda doprinela popularizaciji skandinavske kulture, ko su zaista bili Vikinzi i koliki je uticaj kulturnog nasleđa vikinškog doba na današnju kulturnu produkciju samo su neka od pitanja na koja će učesnici pokušati da daju odgovor.

 

Čitav događaj zakazan je za sredu, 6. jula, sa početkom u 19 časova u UK Parobrod. Planirano je prikazivanje kratkog dokumentarnog filma „London By Norse“. Panel će početi u 19.30. Svi prisutni biće u prilici da učestvuju u nagradnom konkursu. Mogu da osvoje ulaznice za predstojeći koncert grupe Wardruna koji se održava 11. jula na Stadionu Tašmajdan.

 

Ulaz na panel o skandinavskoj kulturi i tradiciji „Od Vikinga do Vardrune“ je besplatan.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište