fbpx

header

16. Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah

Šesnaestu godinu zaredom 12. marta održava se Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah, u organizaciji Apnea kluba “Deeper Performance”.

 

Takmičenje će biti održano u disciplinama statička apnea i dinamička apnea po izboru (DNF) na jednim od najboljih bazena kod nas, unutrašnjim bazenima SRPC 25. maj – Milan Gale Muškatirović.

 

Učesnici će se prvo takmičiti u dinamičkoj apnei, a potom u statičkoj.

Pored individualnog plasmana biće prisutan i timski plasman (minimum jedan član tima suprotnog pola od tri takmičara u timu), dok će koeficijent za izračunavanje DNF u konačnom plasmanu i ekipnom plasmanu biti 1,15.

 

Statička apnea predstavlja discipline u kojoj ronilac pored svog tela u vodu zaranja i respiratorni sistem (nos i usta), a vreme njegovog trajanja meri se od momenta uranjanja respiratornog Sistema u vodu, do njegovog izranjanja.

 

Dinamička apnea uključuje korišćenje peraja ili mono peraja tokom zarona. Ronilac pokušava da pređe najveće moguće rastojanje, u horizontalnom položaju ispod površine, preranjajući bazen u dužinu. Rezultati ove discipline pirznaju se ukoliko su postignuti u bazenima minimalne dužine 25 metara. Rezultati se mere u metrima predjenog bazena.

 

Postoji i disiplina dinamička apnea bez peraja, gde, kako joj i samo ime kaže, ronilac preranja bazen bez peraja, već se služi samo rukama i nogama roneći tehnikom kao plivanje prsno.

 

Oraganizatori su odredili da je maksimalan broj takmičara 60, dok je minimalan 15.

Prijava za takmičenje iznosi:
• 3000 RSD za takmičare koji su članovi AIDA Srbije
• 40 € za takmičare koji nisu članovi AIDA Srbije

 

Zainteresovani za učešće na takmičenju se mogu prijaviti slanjem popunjenog formulara koji se nalazi na ovom linku
>> https://tinyurl.com/4wxtjdr5 <<, na e-mail adresu nikolajankovic89@gmail.com sa naznakom (subject) “prijava za takmičenje”.

 

Takođe, takmičari se mogu prijaviti i slanjem sledećih stavki na istu e-mail adresu:
• Jasno naznačite da ste takmičar
• Ime i prezime
• Država i tim za koji se takmičite
• Telefon na koji Vas možemo kontaktirati po potrebi

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište