fbpx

header

Novo lice Parka nauke: Posetite Naučni piknik na Adi

Naučni-piknik-festival-nauke-ada-2022

Festival nauke obnoviće ovog proleća interaktivni Park nauke na Adi Ciganliji. Novo lice parka biće predstavljeno u okviru velikog Naučnog piknika. Naučni piknik se održava 4. i 5. juna na omiljenom beogradskom izletištu.

 

Naučni-piknik-festival-nauke-ada-2022

Naučni piknik, Foto: Promo

 

Nakon dvogodišnjeg onlajn izdanja, Festival nauke ovog proleća sprema još jedno uzbudljivo druženje sa publikom uživo na otvorenom. Veliki Naučni piknik održaće se u obnovljenom Parku nauke na Adi Ciganliji. Posetioce očekuje dvodnevna zabava sa besplatnim interaktivnim postavkama, zanimljivim eksperimentima i naučnim šou programima.

 

Prvi Park nauke u Srbiji svečano je otvoren na Adi Ciganliji 2011. godine, prema ideji Nemanje Đorđevića, saradnika Festivala nauke. Posetiocima Ade tada je predstavljeno deset interaktivnih naučnih eksponata. Posebno su osmišljeni da demonstriraju fenomene iz fizike, astronomije, matematike, biologije, geografije i psihologije opažanja.

 

Naučni-piknik-festival-nauke-ada-2022

Naučni piknik, Foto: Promo

 

– Dve godine nismo se videli sa publikom oči u oči niti izvodili zajedno uzbudljive naučne eksperimente. To je dug period i, da budemo iskreni, zaista smo se uželeli druženja sa zaljubljenicima u nauku, a nadamo se da smo i mi njima nedostajali. Zato smo odlučili da se ponovo družimo, ali na malo drugačiji način, da uživamo u proleću, na otvorenom. Posebno smo radosni što će i nakon ovog druženja za nama ostati obnovljeni Park nauke. On će ubuduće moći da istražuju svi posetioci Ade Ciganlije – navodi Ana Petrović, jedna od osnivača Festivala nauke.

 

Naučni-piknik-festival-nauke-ada-2022

Naučni piknik, Foto: Promo

 

Ceo program Naučnog piknika odvijaće se tokom dva dana, u subotu i nedelju od 11 do 19 časova. Svi sadržaji besplatni su za sve posetioce. Dugogodišnje saradnice i saradnici Festivala nauke potrudiće se da dokažu da znaju da prirede najbolju naučnu zabavu u Srbiji.

 

Sve informacije o programu Naučnog piknika biće uskoro dostupne na zvaničnom sajtu. Festivala nauke, kao i na društvenim mrežama Fejsbuk, Instagram i TikTok.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište