Nedelja svesti o mozgu 2022

header

Nedelja svesti o mozgu: „Moć uma: Evolucija inteligencije“

nedelja-svesti-o-mozgu

Mozak je najveća misterija, on je najvažniji organ… Španski pesnik Migel de Servantes je davno zapazio da se mnogi žale na svoj ugled, ali niko na mozak, dok je 32. predsednik SAD Frenklin Delano Ruzvelt je jednom rekao da ljudi nisu robovi sudbine, već vlastitog mozga.

 

Nordijsko hodanje – sport sa najmanje rizika za vaše telo

 

Odakle potiče naša sposobnost da logički rezonujemo, rešavamo probleme, učimo iz iskustva i da se prilagođavamo našoj sredini, pokušaće da razjasne i srpski stručnjaci na Nedelji svesti o mozgu 2022 koja će se održati od 14. do 21. marta u Galeriji nauke i tehnike SANU.

 

Tom prilikom razgovaraće se i koje to regije nervnog sistema učestvuju u kognitivnim funkcijama, šta se podrazumeva pod poremećajima inteligencije, te da li postoji veza između kreativnosti i inteligencije.

 

Premijera predstave „Goli“ u Bitef teatru: Očekuje se plesni spektakl

 

Ovo su samo neka od pitanja na koje možete dobiti odgovor na ovogodišnjoj Nedelji svesti o mozgu, koja će za temu imati evoluciju inteligencije.

 

Organizator Nedelje svesti o mozgu 2022 je studentska sekcija Društva za neuronauke Srbije, a u okviru ove globalne manifestacije, studenti biologije, medicine, farmacije i psihologije pripremili su raznovrstan program na temu razvića nervnog sistema pod sloganom „Moć uma: Evolucija inteligencije“.

 

nedelja-svesti-o-mozgu

Nedelja svesti o mozgu

 

Humanitarni koncert „Dete od snova“: Glumci i pevači u borbi za decu

 

Posetioci će imati priliku da posete izložbu i upoznaju se sa temom inteligencije, njenom naučnom problematikom, kao i savremenom primenom. Materijal projekta podeljen je u nekoliko celina, pri čemu svaku prati interaktivna postavka. Evolucija, neuroanatomija i poremećaji inteligencije, kao i inteligencija kod životinja i veštačka inteligencija, samo su neke od tema, a redovnu postavku će pratiti i predavanja profesora Univerziteta u Beogradu i naučnih istraživača.

 

Dani vikenda, 19. i 20. mart, posvećeni su deci predškolskog i školskog uzrasta za koju su, u saradnji sa Beogradskim zoološkim vrtom, pripremljene interaktivne radionice i kviz na temu inteligencije kod životinja.

 

Akrobalans i akrojoga u Beogradu: Veština za ravnotežu tela i duha

 

Radionicama će prethoditi vođene ture po vrtu, gde će im volonteri predstaviti zanimljivosti u vezi sa građom mozga i inteligencijom pojedinih vrsta, kao i njihovim međusobnim razlikama. Кroz dečiji umetnički i literarni konkurs ”Mali genije”, najmlađi posetioci će imati priliku da izraze svoju kreativnost i razumevanje inteligencije.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište