fbpx

header

Na Sava promenadi festival jagodičastog voća

Festival-jagodičastog-voća-sava-promenada-2022

Prvi festival jagodičastog voća Srbije „Belgrade berry festival“ biće održan na Savskoj promenadi.

 

Malina, borovnica, jagode, kupine, aronija i proizvodi od tog voća proizvođači će tokom čitavog dana izlagati. Cilj je da se kroz kontakt sa posetiocima i u Srbiji bolje prepozna značaj ove vrste voća.

 

Veljko Jovanović iz PKS rekao je da su zajedničkim naporima proizveli događaj – festival, koji donosi novu energiju.

 

– Ideja da predstavimo domaćoj javnosti i gostima jagodičasto voće po kome smo već poznati u svetu – rekao je on.

 

Dodao je da se izlagači i dalje mogu prijaviti za izlaganje. Posebno je istakao da im PKS poklanja besplatnu prijavu za žig proizvodeno u Srbiji. U pitanju je Čuvarkuća i 30 posto popusta na korišćenju u prvoj godini.

 

 

On je ocenio da festival izlazi u susret domaćem tržištu koje je sve zainteresovanije za jagodičasto voće. Dodao je da u Srbiji postoji i trend da se u organsku poljoprivredu uključuje sve više građana.

 

Festival jagodičastog voća Srbije „Belgrade berry festival“ zakazan je za 2. jul.

 

Od Trga Republike do Kalemegdana, Knez Mihajlovom ulicom, 29. juna, proći će i „Beri karneval“.

 

Najbolji proizvođači i kompanije će dobiti nagrade. Za posetioce se organizuje tombola, biće edukativnih radionica i učešća umetnika Aleksandra Kocića. Ovaj umetnik portrete stvara od recikliranih igračaka.

 

U večernjim satima planiran je nastup benda Frajle. Njihov producent Predrag Cvetković je rekao da će to biti prilika da predstave novi muzički materijal. Najavio je i da su pri kraju izrade dokumentarnog filma o bendu.

 

Vesna Zlatić iz Turističke organizacije Srbije podržala je napore da se napravi nova turistička manifestacija koja podržava poljoprivredne proizvođače jagodičastog voća.Dodala je da ti proizvodi osnov čarobnih napitaka i izuzetnih specijaliteta važnih za turizam.

 

Naglasila je da je Beograd zvezda srpske turističke privrede, te da je Savska promenada lokacija koja će dopuniti uživanje posetiocima.

 

U predstavljanju festivala učestvovali su i proizvođači kupinovog vina Zov, proizvoda od voća Pulp up, kao i udruženja Serbia Organica. Predstavljen je i portret koji je prisutni slikar Aleksandar Kocić uradio od recikliranih igračaka. Prikazani su i proizvodi od recikliranih materija Ekobag.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište