fbpx

header

U Krfskoj ulici naslikan mural za decu iz Svratišta

Volonteri ambasade Velike Britanije, Lice Ulice i deca iz svratišta, zajedničkim snagama oslikali su mural i ulepšali prostor Svratišta za decu u Krfskoj.

 

U akciji su još učestvovali i umetnici iz Udruženja za razvoj i promociju urbane umetnosti Te8, kao i Roma Company.

 

David Pužado za Rebelgrade: Obožavam Beograd, ovde sam ostvario ono što sam želeo

 

Predvođeni zamenikom ambasadorke Dominikom Otvejom, volonteri i deca su se sjajno snašli u dosta drugačijem poslu.

 

 

Na praktičan način bili su u prilici da saznaju više o urbanoj umetnosti  i da u kolektivnom izvođenju oslikaju svoj prvi mural.

 

„Divno je kada možete da date mali doprinos i pomognete, dok u isto vreme promovišete inkluzivno društvo u Srbiji. Nadam se da će ovaj zajednički poduhvat CIM, Udruženja za razvoj i promociju urbane umetnosti Te8, Roma Company, Lica Ulice i Britanske ambasade doprineti da neki naši najmlađi sugrađani vreme provode u prijatnijem i podsticajnijem okruženju,“ izjavio je Dominik Otvej, zamenik ambasadorke Velike Britanije.

 

Učešće umetnika iz Udruženja za razvoj i promociju urbane umetnosti Te8 baziralo se na tome da se deci korisncima svratišta u Krfskoj ulepša ambijent u kome borave i da volonteri iz ambasade Velike Britanije samostalno izvedu planirani koncept.

 

 

Osim toga, udruženje nastoji da svojim delovanjem preispita i obradi važne društvene teme, a jedna od njih je svakako stvaranje inkluzivnog društva.

 

„Svima nama u prvom planu je bilo skretanje pažnje na velike napore koje članovi udruženja “CIM” ulažu, kako bi korisnicima svratišta pružili što bolje uslove. Simboličan način na koji je mural nastao, šalje snažnu poruku o važnosti inkluzivnog društva i primeru kako se stvari menjaju na bolje. Zahvaljujemo se na odličnoj saradnji prijateljima iz ambasade Velike Britanije i udruženju “CIM” i nastavljamo da planiramo  buduće zajedničke akcije. Veliku zahvalnost dugujemo i Roma Company, uz čiju podršku je relizovan događaj“ izjavio je Predrag Radovanović, predsednik Udruženja za razvoj i promociju urbane umetnosti Te8.

 

 

Roma Company, aktivno učestvuje u akcijama koje imaju za cilj poboljšanje uslova u kojima borave mladi, pa je između ostalih ova donacija samo jedna od planiranih aktivnosti u godini kada se obeležava jubilej od 30 godina od osnivanja.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište