fbpx

header

Mesta gde se pravi najbolja čokolada u gradu

Čokolada

Čokolada je znak ljubavi, zalogaj serotonina, sastavni deo najlepših kolača, a sama za sebe poslatica kojoj najčešće ne treba nikakav dodatak. Naprotiv, kako bi sve bilo lepše i slađe čokolada se dodaje svuda. Širenjem industrije malih proizvođača Srbija je postala i neočekivano skriveno mesto odličnih čokoladnih užitaka.

 

Poslastičarnice u Beogradu – top 5 “modernih” favorita

 

Poreklo čokolade datira iz 18. veka kada je ona bila uzvišeno moderno piće za bogate evropljane. Industrijskoj revoluciji možemo da zahvalimo na tome što je čokolada danas produkt masovne proizvodnje i što je postala dostupna i onima sa džepom prosečne dubine. Razvoj je doveo do toga da se gaje plantaže kakaa koji je sastavni deo čokolade.

 

Čokolada

Foto: Instagram/printscreen

 

Glavna asocijacija na čokoladu na našim prostorija je, naravno, čokolada „Najlepše želje“. Nema deteta koje se nije radovalo kada dobije najlepši poklon na svetu koji svako voli- „Milka“ čokoladu, a „Kinder“ su čokoladne štanglice koje su obeležile svačije detinjstvo. Ipak proizvodnja čokolada u Srbiji je otišla korak dalje i talentovani poslastičari su se potrudili da ponude i domaći ručno rađeni slatkiš koji se topi pod jezikom. Evo i nekoliko proizvođača koji su svojim kvalitetom brzo zaslužili popularnost.

 

Beogradski restorani sa pogledom od kog zastaje dah

 

Valentina i karanfil

 

Radi se o bean-to-bar čokoladi iz celog sveta. To je specijalna čokolada koja se ne proizvodi industrijski i pravi se isključivo od prirodnih sastojaka. Bean-to-bar znači da čokolada nastaje od zrna do štangle u procesu koji se pažljivo kontroliše – od nabavke sirovine preko obrade, do finalnog proizvoda i pakovanja. Ali ovo nije samo prodavnica čokolade već i mesto za predah, a možete svoje parče uživanja konzumirati “natenane”.

 

 

Mandarina

 

Mandarina se nalazi u samom srcu Beograda i savršen je spoj estetike i ukusa. Nudi kreativno osmišljene i ukusne kolače i torte koje se ručno prave od visoko kvalitetnih sastojka i najfinije belgijske profesionalne čokolade – Callebaut.

 

Pokrenuta je kao porodični biznis koji predstavlja udružena znanja i iskustva iz oblasti poslastičarstva, a glavni poslastičar i osnivač Krsto Radović, magistrirao je kulinarsku umetnost (University of West London), specilijazirajući na predmetu: čokolada, slatka peciva, kolači i torte.

 

Poslastice koje pravi sačinjenje su od dvadesetgodišnjeg iskustva, koje je započeo u Arizoni, a nastavio u londonskim hotelima sa 5 zvezdica.

 

Mišelinov vodič konačno u Srbiji: Na listi čak 14 beogradskih restorana

 

Pasteli sweets

 

U pitanju su najfiniji radovi, a sve poslastice sačinjene su od kvalitetnih belgijskih čokolada, Plazma keksa, Nutele, bez dodatih aditiva i konzervanasa.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pasteli Sweets (@pasteli_sweets)

Lokal čija estetika izgleda baš kao portal u slatko carstvo izgledom već najavljuje rapsodiju ukusa koju sa sobom nosi svaki kolač u ponudi.

 

Eugen chocolate

 

Nazvan po slavnom evropskom vojskovođi Eugenu Savojskom, koji je napravio prvi pisani dokument o čokoladi na našem prostoru.

Mesto je u Beogradu gde se proizvodi najbolja čokolada, koja započinje odabirom najfinijih sirovina, gde možete naći: čokoladne proizvode u rinfuzu koji su idealni za svakodnevnu dozu slatkog zadovoljstva, bombonjere u atraktivnoj i elegantnoj ambalaži i luksuzna pakovanja od drveta koja predstavljaju poklon po svačijem ukusu., a tu su i čokoladni suveniri.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eugen Chocolate (@eugen_chocolate)

 

Eugen čokolade sadrže visoki procenat kakao delova, kao i isključivo kakao buter- jedan od najznačajnijih sastojaka koji određuje kvalitet čokolade.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište