fbpx

header

Ljubavnici u centru Beograda ulaze u kabine i navlače zavese, da ih niko ne vidi

Fotografija je možda i najlepša uspomena… Mnogi žale što ih nemaju više ili što ih nisu izrađivali, pa su se zagubile u kompjuterima. Koliko ova uspomena znači, potvrdiće posebno izbeglice, koje najviše žale što tokom progona, bekstva nisu ponele foto albume, ali i oni koji su svoj dom izgubili u požaru ili poplavama.

 

 

Iako danas zahvaljujući telefonima, snimamo sve i kada god želimo, vraški je interesantno ući u foto kabinu, nasmejati se i za deset sekundi dobiti izrađene slike. Četiri, odnosno osam malih fotografija 6 x 7 centimetara, jer se duplo izrađuju, ostaće negde zauvek, za uspomenu i dugo sećanje.

 

Takva foto kabina danas se nalazi i u našem gradu, na Trgu Republike, pored velike jelke, u okviru Beogradske zime. Zapazili smo da je interesantna svim generacijama, jer je poslednji put bila pre dve decenije, u Terazijskom prolazu. Ima mnogo onih koji žele da se prisete mladosti, pa rado uđu u ovu, novu foto kabinu, ali je ona, ipak, očito najinteresantnija mladima, studentima.

 

 

U foto kabinu obično ulazi po dvoje, najčešće zaljubljeni parovi, a aparat je jednostavan za upotrebu. Čim se uđe, navlači se zavesica, zbog fleša, a onda je dovoljno ubaciti 400 dinara, kliknuti jedno dugne i pozirati šest sekundi, koliko je potrebno za četiri automatska „škljoca“. Ostale četiri sekunde se izrađuju fotografije. Da sve bude uzbudljivije, u kabini su razni rekviziti poput otkačenih šešira i rajfova sa ušima, mašnama, disko kuglama, kojima se možete besplatno poslužiti.

 

Ukoliko i vi poželite da se slikate u foto kabini, ne oklevajte, jer će mašina za proizvodnju uspomena za dugo sećanje biti tu još koji dan, tačnije do 31. januara do kada traje manifestacija Beogradska zima.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište