fbpx

header

Ljubavna šetnja Beogradom

Ljetnja šetnja Beogradom

U subotu, 23. jula, održaće se “Ljubavna šetnja Beogradom”, sa početkom u 18 časova, a mesto sastanka je Pionirski park.

 

Ljubav je osećanje koje nadahnjuje i inspiriše. Daje posebnu snagu i čini da možemo da učinimo i ono što nam se na prvi pogled čini nemogućim. Naš grad je oduvek bio grad ljubavi. Upravo iz tog razloga „Ljubavna šetnja Beogradom“ i započinje najstarijom ljubavnom pričom čija se radnja dešava u našem gradu. Zagla i Badža, beogradski Romeo i Julija, kako ih je nazvao Branislav Nušić, su imali mnogo prepreka. Vođeni ljubavlju su sve prevladali uz pomoć haremskog jezika udvaranja.

 

„Znam da se svuda i svagda može javiti Jelena, žena koje nema. Samo da ne prestanem da je iščekujem!“. Ovako u pripovetki „Jelena, žena koja nema“ piše Ivo Andrić. Čekao ju je strpljivo i sa puno ljubavi i na kraju, nakon 30. godina čekanja, i dočekao.

 

Foto: Pixabay

 

Branislav Nušić je tvrdio da je imao trinaest velikih ljubavi. Prvo je zavoleo Persu, devojčicu sa žutim čarapicama iz komšiluka, a oženio se Darinkom Đorđević koja je na elegantan način rešila njegov verenički „ultimatim“.

 

„A kad mi se glas, i oči, i dah, upokoje, Ti ćeš me, znam, uzeti na krilo svoje“. Ovi stihovi iz „Lamenta nad Beogradom“, najlepše himne našeg grada, su pronađeni iznad uzglavlja Vidosave Crnjanski, žene koja je neizmerno volela i poštovala svoga supruga.

 

Da se ljubav može roditi na najneobičnijim mestima i u najgorim uslovima pokazuje i ljubav Jelisavete Načić, prve žene arhitekte u našoj zemlji, koja je svog supruga upoznala u logoru „Nežidar“ tokom Prvog svetskog rata.

 

Ljubav je različita i višeslojna. Ređajući priču na priču i lagano šetajući centrom grada provedemo dva i po sata pričajući o ljubavi u svim njenim oblicima. Ljubav prema partneru, porodici, detetu, otadžbini, poslu…jer se ljubav kako kaže naš Nobelovac: „…ne može naći tamo gde je nema niti se može sakriti tamo gde je ima.“

 

Cena karte iznosi 800 dinara, a sva pitanja i rezervacije možete vršiti na broj telefona: 063 77 41 181.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište