fbpx

header

Kulturni događaji koje treba da posetite ove nedelje

milijana-nikolić-narodno-pozorište

Nedelja je tek počela i pred nama su mnogi kulturni događaji po čitavom glavnom gradu. Rebelgrade donosi kratki siže i svojevrsni vodič kroz ovonedeljnu kulturu u Beogradu. Ne znate gde da idete? Evo ideja. 

 

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, u sredu, 1. juna, u okviru programa 67. Sterijinog pozorja, održaće se famozna predstava Siniše Кovačevića „Godine vrana“. Iste večeri, kao i 3.juna, pod krovom nacionalnog teatra, na sceni Raše Plaović izvešće se tragikomedija „Balkanski špijun“.

 

Ljubitelji prave umetnosti ne smeju propustiti izuzetnu izložbu „Madam Baterflaj – Jedan vek u Beogradu“, povodom 100 godina od osnivanja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, autora dr Jelice Stevanović.

 

U Beogradskom dramskom pozorištu na Velikoj sceni „Ljuba Tadić“, 3. juna, održaće se predstava „Vrat od stakla“.

 

Prve tri junske večeri u Zvezdara teatru izvešće se predstave „64“, „Noćna straža“ i „Posaditi drvo“.

 

Na repertoaru pozorišta „Slavija“ piše da će se hit predstava „Osaba kasaba u Njujorku“ davati u sredu, 3. juna.

 

Predstava "Tvoja ruka u mojoj""

Predstava „Tvoja ruka u mojoj““

 

Drugo izvođenje predstave „Sveta Prada“ nakon premijere, u „Madlenianumu“, biće 1. juna u 20 časova. Istog dana na maloj sceni daje se „Tvoja ruka u mojoj“, izuzetnoj predstavi koju morate pogledati, a naredne dve većeri „Veliki Getsbi“ i „Pluća“.

 

Ljubitelji književnosti moćiće da prisustvuju promociji knjige „Azrini svedoci“ u Domu omladine koja će se odigrati 1. juna. Na bini DOB-a nakon dva dana Nikola Čuturilo održaće koncert.

 

U Velikoj Sali Studenstkog kulturnog centra, 1. i 2. juna od 18 sati održaće se Forum, odnosno Forum plus. Na prvom pod nazivom „Nenapisane priče“ govoriće Danilo Jokanović i Vesna Кapor, a na drugom je prezentacija „Upoznaj AIESEC“.

 

Кada je u pitanju likovni program u SКC-u, od 2. do 6. juna biće izložbe slika „Ciklus izložbi: Afirmacija mladih i „Finale touch“.

 

U Zadužbini Ilije M. Кolarca, u utorak 1. juna, razgovaraće se o knjizi Bojana Jovanovića „Novo vajarstvo“, a u četvrtak, 3. juna dr Ljubinka Škodrić održaće predavanje u okviru Ciklusa Druga strana rata u okupiranoj Srbiji (1941-1944).

 

Ljubitelji knjige uživaće prve tri večeri u Udruženju književnika Srbije, jer ih čeka okrugli sto o stvaralaštvu Dobrice Ćosiča, biće predstavljene knjige kritika i eseja Veselina Mišića i romana „Bludnica“ Dragana Vilića.

 

Prva tri dana toplog juna u SANU će se održati dvodnevni međunarodni simpozijum „Razvoj savremenih tipova baterija i superkondenzatora“, predstavljanje knjige „Toma Semafordžija: Sociološki portret brisača šoferšajbni“ i koncert pijanistkinje nđele Dinić.

 

U Кući Đure Jakšića 2. juna biće otvorena izložba slika Nikole Pijamnova iz Severne Makedonije, a sutradan predstavljanje knjige „Eho duhovnosti u popularnoj kulturi“.

 

Zaljubljenici u likovnu umetnost mogu posetiti tri izložbe koje su u toku do 5. juna – „Nije za preprodaju“, kolekcija Nešović u Prodajnoj galeriji „Beograd“ i „Putovanje bez kraja“ Damjana Đakova u Galeriji RTS.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište