fbpx

header

Kulturni događaji druge julske nedelje

Izložba Božanstvena Božana

Kulturni događaji druge julske nedelje u Beogradu su mnogobrojni. Predstavljamo vam izbor Rebelgrade redakcije, pronađite svoje favorite.

 

Ne propustite izložbu Ivane Žigon.

 

U Kultunom centru Beograda (Kolarčeva 6) u toku je izložba filmskih plakata „Tragovi jednog vremenaFilmski plakat 1970-1979”, a u 13. jula u 18, odnosno 20 sati projekcija filmova “Bergmanovo ostrvo” i “Čovek po meri”.

 

 

U DOB-u je 11. jula Monday Blues#74: Đuka i Bojan, sutradan SOFEST plus 2022, 15. jula koncert na Zidiću: Tri kapljice.

 

U SANU do 14. jula možete pogledati izložbu “Nikola Dobrović – Pod zastavama modernih pokreta”, a naredni dan u Biblioteci SANU – Kamerna izložba Radovan Samardžić, povodom 100 godina od njegovog rođenja.

 

U Kući Đure Jakšić u toku je izložba slika/akvarela Duška Miloševića, a od 17. jula kolektivna, humanitarna izložba likovnih radova korisnika Centra integrativne okupacione terapije.

 

U Galariji FLU i Galeriji izlozi, 15. jula se otvara izložba radova nagrađenih studenata FLU za školsku 2021/2022. godinu.

 

 

Ne propustite izložbe u Galeriji RTS-a – “Kozara 1942-Bosanskogradiški srez” i “Sećanje na jugoslovenske umetnike revolucije” koje možete pogledati do 31. avgusta.

 

U Biblioteci grada Beograda, 11. jula biće predstavlejna knjiga “Kroz kapije mudrosti”.

 

Ne propustite izložbu “Boažana Jovanović – Slikar kostima” u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu. Autori ove sjajne izložbe je glumica Ivana Žigon i Dušica Knežević.

 

Izložba Božanstvena Božana

Izložba Božanstvena Božana

 

U Etnografskom muzeju u toku su dve izložbe – “Vilerovi gobleni – slike iglom islikane” i “Ja nosim vas, vi nosite mene”, koja čini zbirku obuća iz Etnološke zbrke Muzeja Vojvodine.

 

U Muzeju nauke i tehnike u toku je izložba “Galerija 51 – Vernisaž – Umetnička dela iz zbirki muzeja nauke i tehnike”, koja obuhvata trideset odabranih dela likovne umetnosti.

 

U okviru ovog muzeja, u Odeljenju Muzeja Srpskog lekarskog društva, u toku je izložba “Prva varoška bolnica”, posvećena prvoj varoškoj bolnici, sadašnjoj zgradi Srpskog lekarskog društva u Beogradu. Tu je i stalna postavka – Medicina Srbije kroz vekove.

 

Osvežite sećanje na legendarnog glumca na izložbi “Mihailo Janketić – Pozorišna posveta“ u Muzeju pozorišne umetnosti.

 

U Muzeju afričke umetnosti pored stalne postavke “Umetnost zapadne Afrike iz zbirke Pečar”, ne propustite vođenje kroz tematsku izložbu “Reflect #2 – fragmenti, fragilnosti, sećanja”.

 

U Istorijskom muzeju Srbije u toku je fantastična izložba “Od bidermajera do Mediale – slikarstvo 19. I 20. veka.

 

Ako ste ljubitelj poštanskih markica, parvo mesto za vas je PTT Muzej, u kom je izložba alžirske filatelije.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište