fbpx

header

Pronađen američki pasoš u centru Beograda

klub-svetskih-putnika

Kao u džungli, iza krošnji zelenog rastinja, u centru Beograda, iza velikih listova difenbahije, ugledali smo najcenjeniji pasoš na svetu, američki, a tu su bili i poljski i tri jugoslovenska. Svih pet, crvenih pasoša uramljeni su i vise na zidu “Kluba svetskih putnika”, što je deo posebnog enterijera.

 

 

Reč je o kafiću skrivenom iza velike gvozdene crne kapije u jednoj od predratnih stambenih zgrada na Bulevaru Despota Stefana (29. novembra). “Klub svetskih putnika” mesto je gde su se nekada prevashodno okupljali ljubitelji turizma, uz kafu razmenjivali iskustva, pričali o svojim putešestvijama i davali savete za putnike namernike koji žele da posete neku zemlju.

 

 

“Klub svetskih putnika” otvoren je 1999. godine, uz želju da postane sastajalište prijatelja i poznanika, mesto gde će se ljudi povezivati i moći da diskutuju o svojim interesovanjima i idejama, umetnosti, kulturi, aktuelnim dešavanjima… Ono što ovaj ugostiteljski objekat čini tako posebnim jeste činjenica da je, s obzirom na tadašnje okolnosti, osnovan u prostorijama iznajmljenog stana koji je potom opremljen sa starim nameštajem koji su članovi pronalazili i donosili.

 

 

Stoga “Klub svetskih putnika” predstavlja svojevrstan spoj kafića, antikvarnice, galerije i muzeja u jednom, uz toliko posebnih detalja i komada u svakom deliću prostora. Poseban kutak enterijera su stare fotografije na zidovima, razglednicama iz svih krajeva sveta, vitrinama punim prabakinog posuđa i policama sa bezbroj figurica i ornamenata.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište