fbpx

header

Kineski festival svetla u Beogradu

Kineski-festival-svetla-Beograd-2022

Četvrti Kineski festival svetla biće svečano otvoren za Kinesku novu godinu, 31. januara u 17 sati na Sava promenadi.

 

Spektakularan vatromet označiće početak ove manfestacije u organizaciji Grada Beograda. Manifestacija će trajati do 13. februara, besplatno za posetioce, ispred šoping centra „Galerija“ u Beogradu.

 

– Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Sičuana. Njihove svetlosne instalacije uvešće nas u čudesni svet mašte i svetla, koji je zanimljiv svim generacijama – kažu organizatori.

 

Kineski-festival-svetla-Beograd-2022

Kineski festival svetla

 

U TC „Galerija“ kod ulaza 5 posetioce očekuju muzičko-svetlosne interaktivne gazilice. One se aktiviraju plesom po njima, kao i impozantna „Leptirova krila“.

 

Takođe, u Limanskom parku u Novom Sadu će lampioni biti uključeni svakog dana od 17 sati.

 

– Limanski park svetleće kao nikada do sada uz dva kineska zmaja, životinjsko carstvo, magične jelene, čarobne ribe i mnoge druge svetlosne instalacije – objašnjavaju organizatori.

 

Osnivač festivala i muzičar Slobodan Trkulja ocenio je da ćemo uz fantastične svetlosne instalacije dočekati kinesku Novu godinu u Beogradu i Novom Sadu. Na taj način ćemo doprineti još većem zbližavanju naroda Srbije i Kine koje vežu tradicionalno prijateljstvo i izuzetno bliski odnosi.

 

Kineski festival svetla se održava u organizaciji „Balkanopolis centra za modernu tradiciju“. Održava se pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Srbije i Grada Novog Sada, uz pokroviteljstvo Grada Beograda i podršku Ambasade Kine.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište