fbpx

header

Kako izgleda stvaranje foto-knjige? Saznajte na predavanju!

phobo-foto-knjige-2022

Stvaranje foto-knjige je slikovni narativ i vizuelno pričanje priče. U UK Parobrod, u utorak, 17. maja, sa početkom od 18 časova će se održati prezentacija stvaranja foto-knjiga.

 

Onlajn predavanja će se fokusirati i baviti svim navedenim pitanjima, ali i objasniti šta su foto-knjige i dati primere koji mogu biti od koristi pri njenom stvaranju.

 

Šta je stvaranje knjige? Šta je vizuelno pričanje priče? Šta je vizuelna dramaturgija? Kako se uspostavlja profesionalna mreža kontakata u industriji? Na koji način funkcioniše tržište foto-knjiga širom Evrope? Kako čitati slike i na koji način pričati priču kroz fotografiju? Koja je uloga grafičkog dizajna u knjizi i zašto je ključna? Zašto uopšte praviti foto-knjigu?

 

Na sva ova pitanja će odgovoriti predavači sa Akademije lepih u umetnosti u Bratislavi. To su fotografikinja Olja Traiška Stefanović i grafički dizajner Juraj Blaško.

 

Ova prezentacija realizovana je uz veliku podršku Španske ambasade u Beogradu i Instituta Servantes iz Beograda.

 

Pregled portfolija

 

U petak, 20. maja, u Jugoslovenskoj kinoteci će biti obavljen pregled portfolija, sličnih onima koji će biti prikazani na Beogradskom mesecu fotografije.

 

open-call-portfolio-foto-knjige-2022

Foto: Facebook

 

Svaki od pet kustosa/ocenjivača će pregledati portfolia po šest prijavljenih kandidata. Pregled će trajati dvadeset minuta po kandidatu. Pregledaće se ištampane fotografije, a pregled portfolija će početi u 10 časova.

 

Kustosi/ocenjivači su fotograf, urednik i profesor fotografije Gustavo Aleman, italijanski izdavač i osnivač Witty books-a Tomazo Parilo, umetnički fotograf i osnivač „The Angry Bat-a“ Matej Sitar, fotograf i profesor na Fakultetu za medije i komunikacije Dragan Pavlović i profesor fotografije i fotograf Branimir Karanović.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište