fbpx

header

Jedinstven događaj: Noćni polumaraton u Beogradu

zimski-noćni-polumaraton

Zimski noćni polumaraton biće održan 5. februara sa početkom u 18 časova u organizaciji udruženja „Zimski noćni“.

 

Jedinstveni je događaj u Srbiji i jedini polumaraton koji se održava u zimskom periodu u večernjim satima. S obzirom na godišnje doba i vreme održavanja predstavlja pravi izazov za trkače.

 

U sklopu 5. Zimskog noćnog polumaratona održaće se dve trke: zimski noćni polumaraton – 21,1km i zimska noćna sedmica – 7,03km. U slučaju potrebe i situacije moguće je pomeranje satnice starta trke ili eventualno razdvajanje starta trka. Iz organizacije napominju da prijave i uplate nakon zatvaranja, zaključno sa 20. januarom neće biti validne.

 

 

I ove godine trka zadržava humanitarni karakter. Deo sredstava biće uplaćen na račun udruženja za borbu protiv dijabetesa grada Beograda „Plavi krug“.

 

Start i cilj biće na Keju na novobeogradsoj strani kod Brankovog mosta u Beogradu (44.814326, 20.446639). Vreme i mesto preuzimanja starnih paketa biće naknadno objavljeno. Prijavni centar, presvlačenje i ostavljanje stvari nalaze se u Balonu – FK Brodarac na Starom Sajmištu broj 6.

 

Staza polumaratona i 7k trke

 

Polumaraton se trči u smeru ka hotelu „Jugoslavija“ (I, III, V okret) gde se okreće i vraća ka Starom savskom mostu (II, IV, VI okret) gde se ponovo okreće i vraća ka startu/cilju trke.

 

Zimska noćna sedmica se trči u smeru ka hotelu „Jugoslavija“ (I okret) gde se okreće i vraća ka Starom savskom mostu (II okret) gde se ponovo okreće i ide ka cilju trke.

 

– Trči se levom stranom staze, a svaki okret treba da ostane na desnom ramenu. Mole se učesnici da se pridržavaju ovog pravila i vode računa o svojoj bezbednosti kao i bezbednosti drugih učesnika – navode iz ove organizacije.

 

Kotizacije za trku, od 01. do 20. januara, iznose 2.400 dinara za zimski noćni polumaraton i 2.200 dinara za zimsku noćnu sedmicu. Uplata startnine za takmičare iz inostranstva vrši se putem PayPal-a (uvećana za proviziju 3 EUR) na nminic@gmail.com.

 

U startnom paketu se nalaze startni broj sa čipom, bandana, torbica i pokloni sponzora.

 

Nagrade su raznovrsne, a obuhvataju unikatnu finišersku medalju, digitalnu diplomu, unikatne specijalne medalje za pobednike u apsolutnim kategorijama i robne nagrade sponzora za pobednike u apsolutnim kategorijama.

 

Za sve dodatne informacije možete se obratiti putem e-mail: zimskinocnipolumaraton@gmail.com.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište