fbpx

header

Izdavači foto-knjiga u UK Parobrod: Upoznavanje sa procesom

Witty-Books-BMP-UK-Parobrod-2022

U sredu, 18. maja, sa početkom u 16 časova će u UK Parobrod posetioci moći da razgovaraju o foto grafici. Događaj se održava u okviru Beogradskog meseca fotografije i nosi naziv „Jedinstvena vizija – slika, tekst i fotografika“.

 

Ono što se naziva fotografikom obuhvata mnogo više od puke upotrebe kamere. Štampani materijali kombinuju slike različitih izvora uglavnom sa tekstom, čime se dobija širok spektar kreativnih mogućnosti.

 

„Footnote centar“ za sliku i tekst iz Beograda je nezavisan prostor u kojem iz veze slike i teksta proizlaze publikacije, radionice, prezentacije i rezidencije. Cilj je podrška piscima i stručnjacima u komunikaciji i realizaciji njihovih ideja. Proces prikupljanja odabranog štampanog materijala umetnika, kolektiva, pisaca i fotografa u čitaonici tu je kako bi se razradile izvorne ideje za prezentaciju kao i njen nadani razvoj.

 

Singular-Visions-BMP-UK-Parobrod-2022

 

„Pure Land“ je izdavačka inicijativa osnovana 2015. godine za proizvodnju malih tiraža nezavisnih umetničkih i fotografskih publikacija. Osnivač je Alan Parker.

 

Alan Parker je stekao diplomu Finih umetnosti Univerziteta čitanja, kao i doktorat Central Sent Martinsa iz Londona. Osnivač je i član Footnote centra za sliku i tekst u Beogradu. Njegova umetnost, knjige, dizajn i instalacije izlagani su u brojnim prostorima širom Londona, uključujući i Nacionalnu galeriju portreta, V&A, kao i Muzej detinjstva, pa i u Tokiju, Bangaloru, Delhiju, Mumbaju, Atini i Beogradu.

 

Bio je redovni profesor fotografije Vestmisterskog univerziteta do 2019. Nastavlja sa predavanjima kao vanredni profesor u Kambervelskoj umetničkoj školi u Londonu, kao i u Srišti Manipal institutu za umetnost, dizajn i tehnologiju iz Bangalora u Indiji.

„Witty Books“ u UK Parobrod

 

Razgovor sa osnivačem izdavačke kuće „Witty Books“ zakazan je za četvrtak, 19. maj u UK Parobrod u 18 časova.

 

„Witty Books“ je nezavisna izdavačka kuća osnovana 2012. godine, prvog naziva „Witty Kiwi“. Osnovana je da bi promovisala savremenu fotografiju i vizuelnu kulturu. Zapravo, da bi kuća nešto objavila, neophodno je posvetiti se vizuelnom obrazovanju kroz radionice i masterklasove. Tokom deset godina rada, „Witty Books“ je sarađivala sa mladim i proslavljenim umetnicima iz svih krajeva sveta.

 

Tomazo Parilo (1989) završio je studije fotografije na Akademiji lepih umetnosti u Napulju. Izdavačku kuću „Witty Books“ osnovao je 2012. Već 2015. godine postaje koosnivač Jest-a, izložbenog prostora za fotografiju. Trenutno živi u Torinu i radi kao izdavač, kustos i nastavnik.

 

Ova prezentacija realizovana je uz podršku Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, a razgovor će se voditi na engleskom jeziku.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište