fbpx

header

Iz policijskih beležnica – Ubistva i zavere u Beogradu

U subotu, 3. jula, imaćete prilike da ispratite tragove predratnih zločina u novoj krimi šetnji: „Iz policijskih beležnica – Ubistva i zavere u Beogradu“, koja će trajati od 18 do 20 i 30 časova.

 

Beograd 19. veka je važio za siguran i bezbedan grad, gotovo bez kriminala. Tu i tamo se po arhivskim dokumentima može pronaći prijava krađe espapa (robe) iz radnje, nestanak veša sa štrika ili fotografije sa zida prvog beogradskog hotela „Kod jelena“.

 

Vrhunac lopovskog bezobrazluka je predstavljala krađa tri srebrne kašike iz kuće Vuka S. Karadžića. A onda, sa ulaskom u novi vek, počinju i ozbiljni problemi sa kriminalom.

 

Jedna od glavnih je misterija ubistva sobe broj 48 u hotelu „Palas“, koje je izvršeno po ugledu na „internacionalna veliko-varoška ubistva“.

 

Ubistvo Eduarda, Ede, Markovića, generalnog direktora PRIZAD-a za koje se sumnjalo da iza njega stoje trgovci morfijumom koji je Kraljevina Jugoslavija izvozila preko PRIZAD-a, a ozbiljno se sumnjalo i na upletenost Trećeg rajha.

 

Ubica industrijalca Đorđa Stanojevića je osuđen na smrtnu kaznu koju je izvršio dželat u belim rukavicama.

 

Saznaćete i o prvoj ženi atentatoru u Kraljevini Srbiji i misterioznoj smrti najbogatije Beograđanke svog vremena.

 

Pored 3. jula, događaj je zakazan i za 17. jul, sa početkom u 18 časova, a oba puta mesto sastanka će biti hotel „Palas“ (Topličin venac 23).

 

Trajanje šetnje je dva i po sata, a cena iznosi 800 dinara. Sve informacije i rezervacije možete obaviti na broj telefona: 063 77 41 181.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište